La Guàrdia Civil porta a terme prop de 2.800 accions solidàries o en benefici de la comunitat

436

Actualitat Diària

La Guàrdia Civil publica la seva setena memòria de Responsabilitat Social Corporativa corresponent a 2019, en la qual es recullen les diferents mesures i accions que s’han dut a terme per part de la Institució en aquesta matèria, així com els resultats obtinguts en funció dels indicadors establerts en anys anteriors per a la seva autoavaluació.
Entre les dades més rellevants de la memòria cal destacar les més de 2.800 accions de voluntariat o en favor de la societat dutes a terme al marge de les missions pròpies del Cos i realitzades per guàrdies civils a títol individual.
Pla de Sostenibilitat de la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha consolidat el Sistema de Gestió Socialment Responsable (SGSR) del Cos, aconseguint en aquesta setena edició el quart any d’execució del “Pla de Sostenibilitat de la Guàrdia Civil”, la qual cosa fa de la Institució una “organització sostenible” i la seva publicació és una pràctica de transparència en la qual es descriuen els avanços ambiciosos i sostinguts per a millorar substancialment les estratègies i programes de la Institució, amb l’objectiu de progressar cap a les metes de l’Agenda 2030.

Bones pràctiques i accions solidàries

Si hi ha alguna cosa que caracteritza a la Guàrdia Civil des de la seva fundació és precisament aquest caràcter benemèrit, que es reflecteix en els 250.000 serveis humanitaris realitzats, les prop de 14.000 xerrades en centres escolars; les 4.000 activitats dirigides a la seguretat dels majors; a més de les pròpies que la Guàrdia Civil té encomanades, com ara jornades de portes obertes, exhibicions, exposicions, visites a centres escolars, i convenis de col·laboració amb altres institucions etc., fins a lacanzar els 54.000.
Aquest últim any s’ha confeccionat un calendari solidari en benefici de l’ONG DEBRA-Pell de Papallona, una ONG sense ànim de lucre fundada en 1993 i amb seu a Marbella (Màlaga), encara que operativa en la resta del territori nacional, que s’encarrega d’ajudar a les famílies i especialment als pacients que tenen aquesta greu malaltia i dels quals es van vendre més de 20.000 exemplars.

Altres iniciatives solidàries destacades durant 2019 han estat el repte solidari de 361 km amb bicicleta dut a terme a Saragossa a fi de recaptar fons per a una nena que pateix una disfunció cromosòmica, la recaptació de material escolar duta a terme en la Comandància de Las Palmas, l’aportació de 450 litres de llet realitzada en la Direcció General per a la campanya #NingúnNiñoSinBigote, laIII Carrera Solidària Verge del Pilar a Osca, la Campanya d’ajuda per als damnificats de la zona del Llevant pel temporal, la donació de medul·la per alumnes del Col·legi de Guàrdies Joves “Duc de Fumada” de Valdemoro, la recollida de joguines en el Lloc d’Arévalo (Àvila) per a ajudar a nens malalts de càncer o la campanya de recollida de material per a hospitals “175 anys, 175 il·lusions”, duta a terme a Aragó.

Aquesta proximitat amb la nostra societat es completa amb la presència activa en mitjans de comunicació i xarxes socials. En 2019 es van aconseguir en en els quatre perfils oficials de les xarxes socials els 2.169.454 seguidors. En concret en Twitter @guardiacivil es va aconseguir la xifra d’1.450.497 followers i es van penjar 8.658 tuits, posts i vídeos de Guàrdia Civil. Aquesta presència en RRSS s’utilitza també per a la realització de campanyes de conscienciació amb els quals s’ha difós informació concreta d’interès institucional com #SeguridadInternet, #AlliDondeNosNecesites, #VeranoSeguro, #175AñosATuLado, #QueNoTeEngañen, així com els de les diferents especialitats del Cos.

També cal destacar les 88.239 consultes i tràmits atesos en l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, d’elles 12.260 presencials, 43.269 telefòniques i 32.710 telemàtiques, la labor dels 269 punts d’atenció especialitzada per a atendre les necessitats dels col·lectius més vulnerables.

Pla d’Igualtat

L’any passat es va aprovar el “I Pla d’Igualtat de la Guàrdia Civil” actualment en fase d’implantació i execució i que té com a principi estratègic la igualtat de tracte i oportunitats entre dones i homes, amb els objectius de fomentar l’accés, la permanència i la promoció professional de dones i homes en el Cos, rendibilitzar el potencial, la motivació i la implicació de cada persona, adequar la política de personal a les necessitats de dones i d’homes i promoure mesures en matèria d’igualtat entre dones i homes que contribueixin a millorar l’ambient de treball i el clima laboral.

Mesures de conciliació de la vida laboral, personal i familiar

En 2019 han estat concedides 5.048 mesures per a la conciliació,les més demandades han estat les referides a les situacions d’embaràs i part, així com les de reducció de jornada i en menor mesura flexibilització horària.
Compromís amb el medi ambient i contractació responsable

La Guàrdia Civil és una Institució que cuida el medi ambient, especialment a través de la labor del SEPRONA, que ha estat mereixedora de nombrosos reconeixements, felicitacions i premis i que ha mantingut el nivell de serveis en la protecció del medi ambient, el patrimoni natural i la biodiversitat arribant als 113.643.

Durant 2019 s’ha aconseguit reduir el consum de subministraments comuns, el consum energètic i el control de la despesa de serveis. S’ha aconseguit reduir a través de campanyes de conscienciació el consum d’aigua en 135.000 litres, es continua avançant cap a la “Administració sense Papers”. Amb les polítiques de control i reducció de les emissions de CO₂, abocaments i residus s’ha aconseguit rebaixar les dades respecte al passat 2018.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací