Economia llança ‘Llamp’ per a impulsar l’emprenedoria basada en la innovació social i tecnològica

442

Actualitat Diària

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha llançat la marca Llamp per a impulsar l’emprenedoria basada en la innovació social i tecnològica i en objectius de desenvolupament sostenible.

Per això, sota la marca s’agruparan i reorientar els serveis d’emprenedoria sostenible i innovació social i d’emprenedoria individual i col·lectiu de la Generalitat, amb l’objectiu de contribuir al canvi en el model productiu.
El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, ha explicat que “necessitem una nova generació d’empresaris, de treballadors emprenedors immersos en la cultura de la cooperació, sensibles a les noves necessitats i vulnerabilitats de l’Estat, de l’economia i la societat, conscients de la cura pel nostre territori i les persones”.

La Direcció General d’Emprenedoria i Cooperativisme reorienta així els programes que ja realitza, i aquells que posarà en marxa en 2021, per a alinear-se amb les estratègies europees en matèria de resiliència, economia i innovació social, i facilitar així l’accés a diferents programes europeus.

Per a poder desenvolupar aquestes noves accions, l’especialització en triple impacte (econòmic, social i ambiental), i el desenvolupament de la innovació social per a alinear-se amb Objectius de Desenvolupament Sostenible “són peces fonamentals que han de fer-se visibles”, segons Climent.

Igualment, es busca connectar amb les persones emprenedores més joves per a poder captar el talent i dirigir-lo cap a la generació de projectes empresarials amb una visió específica, amb un fort component innovador i tecnològic, que impacten positivament en l’entorn i que generen equilibri social.

La secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Rebeca Torró, ha destacat que “volem que els projectes emprenedors en qualsevol de les seves fases, puguin tenir accés a l’atenció que necessiten, de manera directa o a través dels agents de l’ecosistema emprenedor”.

La directora general d’Emprenedoria i Cooperativisme, Teresa García, ha manifestat que “la Comunitat Valenciana, a través de l’especialització en triple impacte, pot desenvolupar un clúster d’innovació social, que contribueixi a una millor alineació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible”.

Programes d’emprenedoria de Llamp

Llamp fa referència a l’esclat d’energia que existeix en un raig, evocant l’excitació que comporta la generació d’idees innovadores. La imatge és complementa amb 3 figures geomètriques que indiquen el triple impacte: ambiental, social i innovador.

En aquest sentit, la fonètica valenciana de la paraula Llamp coincideix amb l’anglosaxona Jump, a fi de transmetre l’impuls que els programes de la Conselleria pretenen traslladar a l’ecosistema emprenedor en matèria d’emprenedoria sostenible.

L’acció dels programes que agrupa Llamp gira entorn de 4 àrees que estan recollides en diversos objectius del Pla Estratègic d’Emprenedoria 2019 a 2.023.

En primer lloc, abasta la recopilació de dades i l’observació de l’ecosistema emprenedor, tasca que la Direcció General d’Emprenedoria i Cooperativisme realitza amb diverses accions com el desenvolupament del Banc de Patents, el Llibre blanc del Cooperativisme de la Comunitat Valenciana o la recopilació de les dades de l’observatori de ‘startups’, l’informe anual del qual es presentarà pròximament i que ja incorpora més de 700 d’aquestes empreses a l’ecosistema valencià.

En segon lloc, el foment de la cultura emprenedora, per a generar pedrera de joves emprenedors i emprenedores i que es desenvolupa en l’àmbit universitari, però que, en 2021, abastarà etapes més joves amb diversos programes amb l’FP. Actualment els programes amb la universitat generen al voltant de 150 projectes emprenedors, molts dels quals acaben constituint-se en empresa. Dins de les novetats més destacables per a 2021, es troba el programa Llamp Digital per a fomentar les plataformes cooperatives i la capacitació digital de col·lectius vulnerables.

Així mateix, es vol implementar la labor d’acompanyament i especialització en Emprenedoria Sostenible. L’escenari post COVID obliga a desenvolupar els projectes emprenedors des d’una altra perspectiva. Les manques que aquesta crisi ha posat sobre la taula reflecteixen la necessitat que l’activitat emprenedora es focalitzi en activitats amb forta vocació ambiental i social, incorporant la innovació i la tecnologia en qualsevol àmbit de desenvolupament empresarial.

Per això, els programes que la Conselleria d’Economia realitza adquiriran aquesta triple perspectiva, i a més s’afegiran els serveis de mentorización avançada, tant en emprenedoria individual com en col·lectiu, o cooperativa i també serveis d’acceleració en matèria d’emprenedoria sostenible o alta impacte, que constituiran la primera acceleradora pública especialitzada en innovació social d’àmbit regional en la Comunitat Valenciana.

D’igual manera, es considera necessari teixir vincles a nivell territorial amb l’administració social per a poder capitalitzar les tasques de sensibilització en emprenedoria sostenible, economia i innovació social, establint un necessari suport amb la xarxa d’agents de desenvolupament local en emprenedoria sostenible i innovació social.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací