La Generalitat valora l’aprovació de la Llei del Fons de Cooperació Municipal i destaca que ha suposat una injecció de 330 milions

1636

Actualitat Diària

El director general de l’Administració Local, Toni Such, ha valorat l’aprovació en les Corts, aquest dijous, de la Llei del Fons de Cooperació Municipal i ha destacat que el Consell ha complert amb d’aquesta manera amb el compromís assumit de garantir mitjançant una llei el fons de cooperació.

D’aquesta manera, es dóna seguretat jurídica a aquest sistema de finançament per als municipis que presten serveis públics essencials des de la proximitat, amb la finalitat de garantir la cobertura de les necessitats bàsiques de la ciutadania en el marc de les seves competències.

Així mateix, el director general ha avançat que la Generalitat mantindrà la seva aportació al projecte per a l’any vinent amb un import de 40 milions d’euros, que se sumarà a les aportacions de les diputacions adherides al fons, és a dir de Castelló i València.

En aquest sentit, Such ha agraït el treball de les corporacions locals de València i Castelló, els qui es van sumar a la iniciativa “des del primera moment”. D’altra banda, ha instat novament la Diputació d’Alacant, una vegada aprovada la norma en les Corts, a sumar-se al fons “per a evitar la discriminació que sofreixen els municipis d’aquesta província”.

El director general ha explicat que el Fons de Cooperació Municipal, posat en marxa pel Consell en 2016, ha suposat una injecció de 330 milions d’euros en aquests cinc anys per als municipis de la Comunitat

Valenciana, consolidant-se com el millor instrument de suport financer als ajuntaments de la Comunitat Valenciana.

No obstant això, ha assenyalat que les localitats alacantines han rebut únicament l’aportació de la Generalitat Valenciana davant la negativa de la Diputació d’Alacant de col·laborar en el fons. En concret, aquest rebuig ha provocat que les 141 localitats alacantines hagin deixat de rebre 70 milions d’euros, durant els últims cinc anys, a causa de la decisió de la corporació provincial. Segons ha manifestat Such, “aquesta posició perjudica els municipis i els seus habitants, però també als seus alcaldes, de tots els grups polítics, que hauran d’explicar per què la negativa a formar part del fons”.

Cal recordar que el fons té com a objectiu promoure l’equilibri econòmic dels ens locals de la Comunitat Valenciana i la realització interna del principi de solidaritat, a fi de contribuir al fet que els diferents nuclis i entitats de població comptin amb la dotació adequada per a la prestació dels serveis de competència local.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací