Nomdedéu destaca la “clara reactivació econòmica de la Comunitat”

1194

Actualitat Diària

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) del tercer trimestre de 2021, feta pública aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), i ha destacat el context de reactivació econòmica que reflecteixen, ja que 9.300 persones han abandonat l’atur en la Comunitat Valenciana durant l’últim trimestre.

Així mateix, s’han generat 34.600 nous llocs de treball i la taxa d’activitat s’ha incrementat en 0,5 punts percentuals.

Com a director general de Labora, Nomdedéu ha assenyalat que la EPA demostra que la Comunitat es troba “davant un escenari de clara reactivació econòmica, amb més gent treballant o buscant treball, i menys persones desocupades”.

Quant als sectors productius, Nomdedéu ha informat que on més s’ha incrementat l’ocupació ha estat en el sector serveis (+32.300 persones), on treballen majoritàriament dones. “Aquest increment respon a aquest efecte de la campanya turística d’estiu”, ha indicat sobre aquest tema. També hi ha hagut un creixement en el sector industrial (+14.900 persones), que habitualment es reactiva en els últims mesos de l’estiu.

El responsable d’Ocupació ha valorat, així mateix, que “l’eliminació de les restriccions per la COVID-19 ha possibilitat una notable recuperació econòmica durant els últims mesos, especialment al sector serveis”.

No obstant això, Enric Nomdedéu ha indicat que “les bones dades no ens han de fer oblidar que la tasca de fons que hem d’enfrontar és el canvi de model productiu, diversificar la nostra estructura econòmica, guanyar resiliència i apostar pels sectors que generen ocupació més estable i de qualitat”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací