Economia premia les millors iniciatives presentades per les universitats públiques

1104

Actualitat Diària

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha premiat a les millors iniciatives emprenedores presentades per les universitats públiques valencianes en la VIII edició del concurs Startup 5UCV, l’objectiu del qual és potenciar l’esperit emprenedor i facilitar el desenvolupament i consolidació de les empreses en el sistema universitari valencià, així com l’enfortiment de les relacions de la universitat i l’empresa.

El conseller, Rafael Climent i la directora general d’Emprenedoria i Cooperativisme, María Teresa García Muñoz, lliuren els premis d’aquest concurs que impulsa la Conselleria en coordinació amb les cinc universitats públiques valencianes.

Climent ha manifestat que “en les universitats, generadores de talent i coneixement, resideix la pedrera dels futurs lideratges per a propiciar un canvi del model productiu”

El concurs Start up 5UCV celebra enguany la seva VIII Edició destacant la qualitat dels 99 projectes presentats durant aquests anys. En total s’han repartit més de 150.000 en premis.

Cal destacar que el concurs Startup 5UCV respon a l’objectiu estratègic 3 del Pla Estratègic d’Emprenedoria de la Comunitat Valenciana 2019-2023, impulsar l’emprenedoria de base tecnològica i la incorporació de tecnologia en innovació en els sectors productius i que respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU 4, 5, 8, 9 i 12.

Concurs Startup 5UCV

El concurs Startup 5UCV consta de dues categories: Startup i Startup júnior, dotades amb tres i cinc premis respectivament. En l’edició de 2021 s’han presentat 26 candidatures de les cinc universitats públiques valencianes, 12 candidatures a la modalitat Start Up i 14 candidatures en la modalitat Start Up Júnior.

La Conselleria premia a les millors trajectòries professionals atenent el seu creixement, caràcter innovador, estratègia empresarial i aportació a l’entorn, així com les millors iniciatives emprenedores, que presentin una idea creativa i viable comercialment. Com a novetat en aquest exercici s’ha introduït com un dels criteris de valoració el triple impacte positiu econòmic, social i mediambiental potencial o real dels projectes o empreses participants.

La categoria Start Up està dirigida a microempreses i/o pimes que tinguin la seva seu social en la Comunitat Valenciana, amb activitat comercial i una antiguitat màxima de 3 anys, atorgant-se tres premis de 9.000 , 5.000 i 2.500 respectivament.

En aquesta categoria els premiats han estat:

1.-ICU MEDICAL -UMH

2.-PROTEUS INNOVATION UPV

3.-ORBITAL EOS – UV

En la categoria Start Up Júnior poden participar emprenedors amb un projecte empresarial que encara no estigui constituït com a empresa. En aquesta categoria es lliuren cinc premis dotats amb 1.000 cadascun.

Els projectes premiats són:

1.-NEIL – UPV

2.-D4HEALTH – UPV

3.-AQUALIFE – UA

4.-ALFARROFIT – UMH

5.-HYGIA SENSITIVE -UMH

Els candidats han estat preseleccionats i presentats per les cinc universitats públiques valencianes, havent de ser almenys un dels socis fundadors o integrants de l’equip estudiant, egressat o titulat de la universitat pública a través de la qual presenti la seva candidatura.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací