La Generalitat espera que 200.000 valencians estiguen vacunats de la Covid-19 abans d’abril

385

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que unes 200.000 persones podran estar vacunades en la Comunitat Valenciana contra la COVID-19 en el primer trimestre de 2021, d’acord amb les estimacions de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

El president de la Generalitat ha mantingut una reunió de treball en el Palau de la Generalitat amb la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, i amb membres de la comissió de vacunació de la Comunitat Valenciana enfront de la COVID-19, que s’ha constituït aquest dimecres.

Ximo Puig ha avançat que s’estan ultimant tots els procediments perquè la Conselleria de Sanitat comenci la vacunació «al més aviat possible», quan es disposi de les vacunes, atès que es compta amb la logística necessària per a això gràcies a la labor que es realitza «des de fa molt temps».

El president ha explicat que les previsions són començar a rebre les primeres dosis de vacuna al gener i arribar a les 400.000 dosis rebudes durant el primer trimestre de 2021, de manera que, per a llavors, ja es podria haver vacunat a unes 200.000 persones en la Comunitat Valenciana.

La famosa vacuna de Pfizer

Aquesta primera remesa està relacionada amb els compromisos de lliurament que la companyia Pfizer té amb Espanya, i es tracta de la partida que correspon a la Comunitat Valenciana. Es tracta d’una vacuna que consta de dues dosis per persona.

Al marge d’aquest primer lliurament poden arribar més dosi en funció dels acords de subministrament amb altres companyies farmacèutiques, tal com ha explicat el president.

Ximo Puig ha subratllat que la vacunació començarà amb els grups prioritaris: persones que viuen en residències, personal que treballa en aquests mateix centres, així com personal sanitari i sociosanitari i persones vulnerables.

Al costat del president han assistit a la reunió la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro; la directora general d’Assistència Sanitària, María Amparo García Layunta; la directora general de Salut Pública, Ofelia Gimeno; el director general de Farmàcia, José Manuel Ventura, i el cap del Servei de Promoció de la Salut de la Conselleria, José Lluch.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací