La Generalitat habilita una guia web de terminologia de la covid-19

419

Actualitat Diària

La Generalitat ha llançat una guia digital en la web infocoronavirus.gva.es per a mantenir informada a la ciutadania respecte a la terminologia i conceptes essencials relacionats amb el coronavirus. El glossari COVID-19 està compost per més d’un centenar de termes que contribueixen a, entre molts altres aspectes, entendre com es produeix la transmissió de la malaltia, distingir la diversitat de proves diagnòstiques existents, comprendre les diferències entre aïllament i quarantena o quines són les complicacions clíniques de la COVID-19.

Aquest ‘què és què’ de la COVID-19 neix amb “l’objectiu de mantenir informada a la ciutadania”, ha assegurat la Secretària autonòmica de Prospectiva i Comunicació, Beatriz Gallardo Paúls, que així mateix ha afegit que el glossari COVID-19 “contribuirà a posar límit a la ‘infodemia’ sorgida arran del coronavirus mitjançant la difusió d’informacions falses o especulatives”. En aquest sentit, cal ressaltar que el contingut s’anirà actualitzant periòdicament en la web infocoronavirus.gva.es.

El glossari digital ha estat elaborat amb la participació desinteressada de diversos membres del grup de persones expertes per a la COVID-19 de la Generalitat Valenciana, format per persones procedents de diversos àmbits científics i de l’administració sanitària que, des dels inicis de la pandèmia, s’han reunit setmanal o quinzenalment, per videoconferència, amb el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Explicació visual

Així mateix, el glossari digital de la COVID-19 inclou un contingut visual explicatiu del procés de contagi i els protocols que s’activen des del període d’incubació fins que es produeix l’alta epidemiològica. També el rastreig de contactes en cas que la prova PCR sigui positiva i quin és el protocol a seguir i durant quant temps des que existeix l’exposició de risc fins que es produeix l’alta epidemiològica. Els gràfics han estat concebuts amb intenció explicativa i estan disponibles per a ser descarregats i difosos a través dels dispositius mòbils.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací