La Generalitat destinarà 30 milions per a ajudes als prop de 200.000 treballadors afectats pels ERTE

1002

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat ajudes per valor de 30 milions d’euros, que tindran com a beneficiàries a 200.000 persones afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTE) originats per la paralització de l’activitat econòmica causada per la pandèmia de COVID-19.

Així, per a pal·liar la situació de les persones amb rendes baixes afectades pels ERTE, se’ls ingressaran 150 euros sempre que tinguin una suspensió total del seu contracte de treball i no percebin complements a càrrec de l’empresa.

El cap del Consell ha manifestat que amb aquestes aportacions es tracta de “enfortir la societat valenciana” i “superar la fractura” a través de l’acord i la cohesió. “En aquests moments de tanta precarietat – ha prosseguit el màxim responsable de l’Executiu valencià- s’ha de posar per sobre de tot l’interès general”.

En aquests termes s’ha expressat el president de la Generalitat després de la signatura d’un acord amb els agents socials que, a més d’aquestes ajudes per a persones afectades pels ERTE, contempla també un altre muntant de 3 milions d’euros per a les persones que s’han vist obligades a reduir la seva jornada laboral per cura de menors al seu càrrec, de majors o de persones dependents.

Per l’es refereix a aquesta segona línia, la d’ajudes per a la conciliació de la vida personal, familiar i laboral de les persones amb reducció de jornada per a la cura de menors al seu càrrec, majors o dependents, es tractarà de compensar la pèrdua d’ingressos amb fins a 600 euros si la reducció de la jornada laboral és total o una aportació corresponent al percentatge de reducció de la jornada sempre que aquesta no sigui inferior al 50%.

L’acord, al qual s’ha arribat després de les converses mantingudes en el marc del diàleg social amb els consellers d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafal Climent, així com amb la directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez, ha estat rubricat pel president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, i pels secretaris generals de Comissions Obreres del País Valencià (CCOO-PV), Arturo León, i de la Va unir General de Treballadors del País Valencià (UGT-PV), Ismael Sáez.

Les ajudes per als treballadors per compte d’altri que s’han incorporat gràcies a aquest Acord amb els agents socials se sumen a les aprovades pel Consell per als treballadors autònoms, per import de 57 milions d’euros, així com als crèdits a interès zero per a la petites, mitjanes i grans empreses de la Comunitat Valenciana.

Acompanyament en el comiat

D’altra banda, en la seva compareixença davant els mitjans de comunicació, el president de la Generalitat ha avançat que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública establirà un mecanisme per a garantir la presència física de familiars en el moment del comiat dels seus sers estimats amb totes les garanties sanitàries.

“Es tracta d’humanitzar la gestió de la pandèmia”, ha afirmat el cap de l’Executiu valencià, qui ha postil·lat que davant “el pitjor d’aquesta crisi, que és el rostre de la mort”, el Govern valencià treballarà per a facilitar aquest acompanyament.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací