LA UNIÓ assenyala que les reduccions fiscals publicades per a la renda d’enguany són “un disbarat”

590

Actualitat Diària

LA UNIÓ de Llauradors indica que les reduccions fiscals per als llauradors i ramaders de la Comunitat Valenciana, publicades hui en el BOE i que serveixen per a la declaració de la renda d’enguany, són de nou totalment incoherents i creen greuges comparatius entre productors del nostre territori segons el seu lloc d’empadronament i cultiu.

LA UNIÓ exigeix al Ministeri d’Hisenda que rectifique aquesta Ordre perquè deixe de ser incongruent, reculla la realitat fiscal agrària valenciana del 2019 i tinga en compte el que ha expressat aquesta organització en les diferents reunions amb les Direccions Territorials de la Conselleria d’Agricultura, en les quals va fer constar que “el mateix cultiu i per a tota la zona productora tingueren el mateix mòdul”, qüestió que no s’ha tingut en compte i així la disparitat és evident a tenor del publicat. En aquest sentit, sol·licita a tots els Ajuntaments afectats i a tots els partits polítics amb representació en Les Corts que moguen fitxa i contribuïsquen a aquest objectiu perquè el desastre és evident.

La rebaixa fiscal del Govern conté també oblits imperdonables en les reduccions fiscals com és el cas dels afectats per la Xylella a les comarques alacantines que es queden sense cap mena de reducció fiscal i en aquest sentit LA VA UNIR critica que el Ministeri d’Hisenda romanga insensible davant uns productors afectats que han perdut el seu cultiu i producció. També està oblidada el raïm de vinificació per a la comarca d’Utiel-Requena (gran ignorada de nou en les reduccions, malgrat els seus continus sinistres climatològics) o a la província d’Alacant on només un terme municipal té reducció per a aqueix cultiu. També es queda fora l’arròs o la major part d’hortalisses en tota la Comunitat, o els sectors més importants de la ramaderia valenciana com són l’avícola i el porcí que es troben la major part d’explotacions en la Comunitat Valenciana en règim d’integració (només es contemplen per a l’extensiu) i que enguany es tornen a quedar sense reducció com succeeix amb la cunicultura.

L’Ordre estableix també diferències il·lògiques en els mòduls entre llauradors de pobles veïns que tenen la mateixa orientació productiva i han patit pèrdues d’ingressos per les mateixes causes. Però aquestes reduccions generalitzades es tornen a baixar en funció del cultiu i localitat i és ací on el Ministeri estableix una disparitat en la tributació i per tant un greuge que provoca pèrdua de competitivitat entre productors de pobles pròxims que cultiven el mateix producte.

“El Ministeri torna a publicar les localitats amb reducció de mòduls d’una forma aleatòria i arbitrària, perquè no s’entén malgrat la nostra reivindicació permanent com un poble té un i el del costat amb les mateixes característiques i sinistres climatològics patits un altre diferent”, denúncia Carles Peris, secretari general de LA UNIÓ, qui espera es rectifiquen aquests errors que traslladarem immediatament.

Amb caràcter general únicament hi ha reduccions en el publicat en el BOE per a tots els termes municipals de la Comunitat Valenciana en les explotacions de cítrics (0,18, excepte els que es detallen amb un índex inferior i ací és on s’ha creat la disparitat), fruits no cítrics (0,30, amb disparitat també segons localitats), olivera (0,13), cereals (0,18), lleguminoses (0,18), oleaginoses (0,22), apicultura (0,13), porcí carn extensiu (0,09) i porcí cria extensiu (0,18), boví carn extensiu (0,09), boví cria extensiu i de llet (0,18), caprí carn extensiu (0,09) i de llet (0,18).

En cap de les tres províncies hi ha reducció generalitzada per a tots els termes municipals, excepte en l’especificat per a tota la Comunitat. A la província d’Alacant, pel que fa a la distribució comarcal, tots els municipis del Comtat tenen una reducció per als productes de l’olivera del 0,09, els del Vinalopó Mitjà del raïm de taula al 0,16, els de la Vega Baja dels productes hortícoles i tubercles al 0,18 (excepte els que es detallen a un índex inferior) i tots els del Baix Vinalopó pel que fa al magraner al 0,16. Quant a la província de València només la comarca del Rincón de Ademuz té rebaixa generalitzada per a totes les localitats en el cultiu de l’ametler i se situa en 0,05. A la província de Castelló no hi ha cap comarca que tinga totes les localitats amb reducció generalitzada de mòduls.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací