La Generalitat concedeix 150.000 euros a la Vall d’Uixó per a renovar la il·luminació dels Coves de Sant Josep

Aquesta actuació aconseguirà entre altres mesures una reducció del 80% de la factura de la llum

2351

ActualitatDiària

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha signat un conveni amb la Generalitat Valenciana, gràcies al com l’Agència Valenciana de Turisme destinarà 150.000 euros a la renovació de la il·luminació dels Coves de Sant Josep, que data dels anys 60 i “s’ha quedat obsoleta”, per una més moderna i eficient, tal com ha explicat l’alcaldessa, Tania Baños.

Aquesta actuació aconseguirà en primer lloc “una reducció del 80% de la factura de la llum”. I, en segon lloc, “serà més respectuosa amb el medi ambient i l’entorn natural” perquè la instal·lació lumínica actual “desprèn molta calor i provoca que cresquen plantes on no deu”, ha informat. A més es crearan itineraris turístics i es milloraran els accessos interiors per a millorar l’accessibilitat.

En definitiva, gràcies a aquest conveni “es produirà un estalvi per a les arques municipals ” i “oferirem una experiència de major qualitat al turista”. I és que la nova il·luminació amb tecnologia led “suposarà un canvi important i un salt qualitatiu en l’experiència de visitar els Coves i les persones que ja hagen vingut tindran una excusa per a tornar”.

Baños ha destacat que aquest projecte respon a l’interès de l’actual equip de govern per “cuidar i protegir el nostre major valor a nivell turístic”. “Cal seguir potenciant els Coves de Sant Josep però des d’un model respectuós i sostenible”, ha afirmat. I és que durant aquesta legislatura el nombre de visitants anuals ha augmentat en 50.000 persones: “ens trobem en 2015 amb 150.000 turistes a l’any i actualment hem superat la barrera dels 200.000”. Açò significa que “les polítiques que hem implementant han donat resultat, com es pot comprovar amb nombres”.

Així, ha agraït a l’Agència Valenciana de Turisme i a la Generalitat Valenciana “la seua implicació amb la Vall d’Uixó i amb els Coves de Sant Josep”, perquè “han demostrat que creuen en la nostra ciutat com a recurs turístic de primer ordre” ja que aquesta inversió de 150.000 euros “suposa un pas més en la modernització i en l’adaptació al segle XXI de la nostra oferta”, que durant aquesta legislatura ha introduït novetats com el festival Singin’ in the cave, el espeleokayak, les noves taquilles i l’aposta per les noves tecnologies i la venda d’entrades per internet .

El Tour de les Coves

La Vall d’Uixó acollirà els dies 21, 22 i 23 de juny el VII Congrés Español II Congrés Iberoamericà sobre Cuevas Turístiques, la qual cosa situa a la ciutat “com un referent a nivell mundial en turisme subterrani”. Dilluns que ve, 4 de juny, a les 19.30 hores es presentarà la programació prèvia a aquest esdeveniment de caràcter internacional.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací