La Generalitat buscarà fons europeus amb l’aportació d’idees al Pla d’Automoció del Govern central

646

Actualitat Diària

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat que la Generalitat presentarà les seues idees i projectes a través de el Pla d’Automoció de l’Ministeri d’Indústria per aconseguir fons europeus. Per a això s’han format dos grups de treball, d’una banda el d’identificació de projectes europeus, i per un altre el grup de treball d’indústria i impuls de el pla de l’ministeri a mitjà i llarg termini.

En aquest sentit, abans de la reunió Climent havia reclamat la participació de les autonomies en el pla d’impuls a l’automoció, “perquè ara més que mai és el moment de la coordinació entre les diferents administracions per facilitar la reindustrialització del territori i la relocalització de les nostres indústries, ja que la Indústria és el sector més important per generar cohesió en el territori”.

Rafa Climent ha assistit per videoconferència a la Mesa d’automoció convocada pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, en què ha participat la ministra Reyes Maroto; el comissari europeu de Mercat Interior, Thierry Breton; el secretari general d’Indústria i de la Xicoteta i Mitjana Empresa, Raül Blanco; la secretària d’estat d’Energia, Sara Aagesen, i associacions empresarials i sindicats.

La Mesa d’Automoció s’ha constituït a partir de la petició de Comunitat Valenciana i de les altres autonomies amb implantació del sector de l’automòbil, per conèixer els plans de Govern en aquest àmbit i poder traslladar les seues propostes.

En aquesta Mesa d’automoció, el Govern central ha presentat el seu Pla d’Automoció i el comissari de Mercat Interior el Pla de Recuperació Europeu, ‘Next Generation EU’ que preveu 750.000 milions d’euros en ajudes que es podran rebre en funció dels projectes que es presenten.

El conseller ha explicat que “les línies venen marcades per la Unió Europea: transició ecològica, digitalització i resiliència en el sector de l’automoció i per això, treballarem amb l’Administració de l’Estat en qüestions com les bases de recàrrega, el vehicle elèctric, la descarbonització de l’economia en el seu conjunt i la reducció de les emissions de CO2, i d’una manera neutralitzada en 2050. Abans d’octubre els estats han de presentar els seus projectes i la UE avaluarà si ens concedeixen subvencions, préstecs o garanties per dinamitzar l’economia”, ha dit.

Rafa Climent ha anunciat que una de les qüestions que proposarà és augmentar la quantitat de fons en investigació, desenvolupament, innovació i formació, per al sector de l’automoció i dotar-los de major continuïtat.

Sector de l’automoció a la Comunitat Valenciana

Rafa Climent ha recordat la importància del sector per a la Comunitat Valenciana: “el sector d’automoció factura més de 13.436.000 d’euros, el que suposa el 12,9% de l’PIB regional i el 10,3% de l’ocupació, amb prop de 30.000 llocs de treball”.

El conseller ha llançat un missatge d’optimisme respecte a la planta d’Almussafes “Crec que Ford Almussafes es mantindrà i treballarà en aquesta transició a la descarbonització per la qual estem apostant tant el Govern Central com la Generalitat, en línia amb la Unió Europea, i farem factible que des de l’Administració i des del món dels treballadors i treballadores i des de l’empresa, que és des d’on es prenen les decisions, vegen la tasca que s’està fent i que hi ha pau social”.

Rafa Climent ha manifestat que la setmana passada va traslladar a AVIA la ferma aposta i defensa de la Conselleria per les empreses de l’automoció de la Comunitat perquè seguisquen sent motor en el procés de la recuperació econòmica”.

En aquest sentit, el conseller ha recordat l’aposta de la direcció general d’Indústria pel Valencian Innovation Mobility HUB amb la qual està col·laborant econòmicament, així com mesures d’actuació de la Conselleria per donar suport als sectors productius com la proposta d’un Pacte per la indústria Valenciana “per traçar el full de ruta dels 20 anys vinents, un document consensuat per tots els sectors, sindicats i partits polítics de la Comunitat”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací