El Vi Carlon es converteix en el nou producte turístic de Benicarló

1005

Actualitat Diària

El passat dissabte 27 de juny es va presentar al Magatzem de la Mar la nova aposta de la Regidoria de Turisme per a per promoure un tipus d’activitat turística diferent, sostenible i responsable, basada en la qualitat de l’oferta i, sobretot, en els recursos naturals, culturals i gastronòmics locals. Es tracta de la promoció del Vi Carlon, un producte molt lligat a la història de Benicarló que fa 8 anys es va començar a recuperar i que ara, de la mà de l’Ajuntament de Benicarló, es promocionarà com un dels principals actius turístics de la ciutat.

L’acte va estar presidit per l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i va comptar també amb la presència de la regidora de Turisme, Isabel Cardona, els productors de vi  i representants del sector hostaler i turístic local, així com de nombrosos veïns i veïnes orgullosos de la recuperació que del Vi Carlon s’ha fet en els últims anys.

Tant l’alcaldessa com la regidora de Turisme van destacar «l’impuls que aquest projecte suposarà per al turisme de qualitat pel qual aposta Benicarló». La regidora de Turisme va destacar que «el Vi Carlon serà un complement de primera magnitud dins de l’oferta gastronòmica local, a més d’un nexe perfecte entre el passat comercial i emprenedor de Benicarló i la modernitat de l’actual sector turístic», mentre que l’alcaldessa va subratllar la necessitat de «ser proactius, generar canvis i apostar per una millora de la qualitat de l’experiència turística de tots aquells que ens visiten».

El projecte, elaborat per l’empresa Itinerantur, compta amb la col·laboració del Celler del Vi Carlon, una entitat que agrupa els 7 productors de l’històric vi del Maestrat, i està basat en l’estratègia de Turisme Responsable, que és aquell que deixa una bona part dels seus efectes positius —socials, econòmics, culturals i mediambientals— al mateix lloc on es desenvolupa. En aquest cas, tractant de diferenciar la producció vinícola local i posant de relleu la personalitat del paisatge, la del producte i la dels propis productors.

L’acte va comptar amb un tast multitudinari dels quatre vins del Celler del Vi Carlon guiat per Rafa Bordalàs, reconegut enòleg del Priorat que forma part del projecte, qui va delectar els 80 assistents amb els seus coneixements vinícoles. Van ser els propis viticultors els qui van servir el vi als assistents que, ordenadament i amb totes les mesures de seguretat que exigeix l’actual situació de pandèmia, van gaudir dels caldos benicarlandos.

Activitats per a tota la família

A partir d’aquest mateix juliol començarà un calendari d’activitats guiades obertes a tots els públics per a conéixer el Vi Carlon des de diferents perspectives.  Així, per al 19 de juliol s’ha programat una ruta cicloturista familiar per les vinyes del voltant de Benicarló, per al 8 d’agost hi haurà una activitat nocturna d’astroturisme («El vi i les constel·lacions») i per a finals d’agost-principis de setembre s’ha previst una activitat amb els productors de cara a la verema.

Ja per al mes d’octubre s’ha programat una activitat de senderisme entre vinyes «(El mosaic paisatgístic del territori del Vi de Carlon») i per al 31 d’octubre hi haurà una ruta urbana per dins de la ciutat, on es visitaran els principals escenaris relacionats amb al Vi Carlon.

Material promocional i didàctic

El projecte de promoció del Vi Carlon s’ha fet de manera molt acurada, fent una recerca bibliogràfica de vi, les seues característiques, varietats i fitxes tècniques. Tota aquesta informació s’ha elaborat en 4 idiomes (valencià, castellà, anglés i francés) i es podrà consultar en una secció pròpia dins del web de turisme de Benicarló benicarlo.travel.

Paral·lelament, es programaran un total de 25 publicacions específiques a les xarxes socials del turisme local, parlant sobre curiositats, paisatges, tradicions, història, tècniques… i sobre les activitats que es duran a terme al voltant de la temàtica del vi.  I s’ha dissenyat un fullet turístic sobre en 2 models i 4 idiomes diferents que estaran disponibles en breu a l’oficina turística i altres punts del municipi i els voltants.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací