La Generalitat ajudarà a finançar el Festival de Música Antiga de Peníscola

500

Actualitat Diària

El ple del Consell ha aprovat el Conveni de col·laboració entre el Institut Valencià de Cultura, la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Peníscola per a finançar la realització del XXV Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola, celebrat a l’agost de 2020.

Amb la signatura d’aquest conveni, la Generalitat contribueix al finançament d’aquest festival de música amb una aportació 89.838 euros. A més, a través d’aquest conveni, el Institut Valencià de Cultura aporta el personal per a la gestió del festival, des del punt de vista tant tècnic com artístic.

Aquesta actuació s’emmarca entre els objectius de la Generalitat d’impulsar la creació i realització d’esdeveniments culturals de primer nivell que constitueixin tant un punt de trobada d’especial interès dins del circuit nacional i internacional de festivals de música, com un esdeveniment cultural per a la ciutat on es realitzen.

Per part seva, la Diputació de Castelló subvenciona els costos del festival amb una aportació de 70.000 euros, el beneficiari dels quals és el Institut Valencià de Cultura, que actua com a administrador. També correspon a la Diputació la cessió del castell del Papa Lluna per a la celebració del festival i l’edició del material gràfic, com a cartells i programes de mà.

Quant a l’Ajuntament de Peníscola, participa i s’encarrega de donar suport al muntatge tècnic del festival.

Aquest festival, creat en 1996, s’ha convertit en un referent internacional de la música composta entre els segles XII i XVII. Els concerts s’ofereixen a l’aire lliure al pati d’armes del castell templer del Papa Lluna, i durant la present edició s’han ofert programes molt diversos, des de solistes fins a òpera de cambra i concerts orquestrals.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací