La Fórmula E i els cotxes de carrer elèctrics de Nissan

695

Actualitat Diària

Nissan, pionera en el disseny i fabricació d’automòbils elèctrics, és el primer fabricant japonès que va ingressar en la competició de la Fórmula E l’any 2018. Amb més de 500.000 unitats del Nissan LEAF des del seu debut en 2010, Nissan ha après de la seva experiència amb els vehicles elèctrics per a desenvolupar el sistema de propulsió del seu vehicle de carreres de Fórmula E i, al mateix temps, els desenvolupaments tecnològics i evolucions en seguretat dels seus cotxes elèctrics de la Fórmula E s’usen en els utilitaris de carrer de Nissan les característiques del qual són molt semblants als cotxes de competició.

Sistema regeneratiu d’energia en vehicles elèctrics

Els cotxes de Formula E tenen un nivell de frenada regenerativa que permet frenar, transformar l’energia cinètica que posseeix el vehicle en energia elèctrica, emmagatzemant-la en les bateries i utilitzant-la posteriorment per a alimentar els diferents elements d’aquest.

L’e-Pedal del Nissan Leaf

Nissan disposa de la tecnologia e-Pedal en el Nissan LEAF, que permet al conductor arrencar, accelerar, desaccelerar i frenar completament utilitzant únicament el pedal de l’accelerador. En aixecar el peu d’ell s’activa el sistema de frenat regeneratiu i el vehicle disminueix la velocitat. En els recorreguts urbans, l’e-Pedal redueix la necessitat de canviar el peu dret constantment d’un pedal a l’altre el que fa que la conducció sigui més còmoda.

L’e-Pedal del Nissan Leaf pot connectar-se i desconnectar-se mitjançant un botó. L’e-Pedal pot cobrir el 90% de les necessitats de frenat durant la conducció, sense necessitat d’utilitzar el sistema de frens hidràulics. Durant els descensos, l’electrònica de potència permet una desacceleració suau i en detenir per complet el cotxe el sistema de frens hidràulics s’activa automàticament.

Per seguretat, les llums de fre s’encenen quan es desaccelera. A més els frens hidràulics s’apliquen de manera simultània en superfícies de baixa tracció, utilitzant les quatre rodes per a reduir la velocitat del vehicle.

L’e-Pedal del Nissan Leaf: estalvia energia sense usar el pedal del fre. Aquesta tecnologia simplifica la vida del conductor al mateix temps que millora l’eficiència del vehicle (augmenta la seva autonomia). En definitiva, es tracta d’un sistema que permet conduir utilitzant un únic pedal en la majoria de situacions.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací