Eurocaja Rural orienta a les empreses en els tràmits dels ‘Fons Europeus de Recuperació’

827

Actualitat Diària

Eurocaja Rural és conscient que el seu paper serà clau en la canalització d’aquestes ajudes, fins i tot imprescindible per a facilitar l’accés a aquestes, ja que els ‘Fons Europeus de Recuperació’ no finançaran al 100% el pressupost de cada projecte presentat, sinó que exigiran que una part sigui aportada pels propis beneficiaris, per la qual cosa serà necessari cofinançament.

Pel fet que es tracta d’un procés complex, l’entitat ha posat a la disposició dels empresaris, organitzacions, associacions i administracions, als seus experts assessors, amb els quals es pot contactar a través de la web https://eurocajarural.es/empresas/financiacion/fondo-de-recuperacion-europeo .

Així, les empreses podran esbrinar si els seus projectes encaixen dins dels criteris establerts per a cada convocatòria d’ajudes i, per tant, podrien optar a aquests recursos. No obstant això, si així ho prefereixen, poden acudir a qualsevol de les més de 400 oficines de la cooperativa de crèdit, on trobaran el tracte pròxim i professional que sempre caracteritza als professionals de Eurocaja Rural.

Dels 750.000 milions d’euros dotats per la Unió Europea als ‘Fons Next Generation EU’ per a revertir els danys ocasionats per la pandèmia, i adoptar reformes estructurals i mesures per a augmentar la productivitat, així com per a la protecció i prevenció en el futur, Espanya podria accedir a un total de 140.000 milions. Aquests, dels quals, el 51% serà gestionat per les comunitats autònomes i ajuntaments, es repartiran en forma de licitació, subvenció o finançament. Per això, Eurocaja Rural ja està treballant amb els seus diferents governs, així com amb els ens públics que participaran en el repartiment d’aquestes ajudes, per a una millor coordinació quant a la sol·licitud i tramitació d’aquestes.

Quant a l’assignació, no s’ha descartat cap mena d’organització, empresa, associació o administració, que podran ser candidats si presenten projectes que promoguin la transició ecològica i digital, la cohesió territorial i social, i la igualtat de gènere, especialment en els sectors més perjudicats per la pandèmia, com són el Turisme, la Indústria, Transport o Sanitat.

Els projectes presentats tindran, per tant, que identificar-se amb un dels deu grans programes que componen el ‘Pla Espanya Pot’, a través dels quals les comunitats autònomes i ajuntaments, atorguessin les ajudes. Aquests són: l’Agenda Urbana i Rural i lluita contra la despoblació; infraestructures i ecosistemes resilients; transició energètica justa en inclusiva; administració pública per al segle XXI; modernització i digitalització de l’ecosistema de les nostres empreses; pacte per la ciència i la innovació i reforç del nostre Sistema Nacional de Salut; educació i coneixement, formació contínua i desenvolupament de capacitats; nova economia de les cures i polítiques d’ocupació; impuls de la indústria, cultura i esport; i modernització del sistema fiscal per a un creixement inclusiu i sostenible.

A més de poder encaixar-se dins d’aquests deu grans programes, es valorarà que els projectes presentats serveixin per a potenciar la competitivitat en mercats internacionals, generar ocupació estable i de qualitat, i que siguin viables i amb pressupostos equilibrats, entre altres requisits generals i específics que puguin exigir-se en cada convocatòria.

D’aquesta manera, en tractar-se d’un escenari encara incert i pendent d’un ampli desenvolupament jurídic, l’entitat s’anticipa als possibles dubtes que puguin anar sorgint, aclarint i assessorant en els tràmits, com una mostra més del seu compromís amb el teixit empresarial del seu àmbit d’actuació.

La cooperativa de crèdit sempre s’ha situat a l’avantguarda del sector, en desenvolupar les propostes més innovadores, però sense oblidar l’empatia i el tracte humà i de confiança. En aquesta mateixa línia ha plantejat la seva vinculació amb empreses i empresaris, com queda reflectit després de la signatura dels convenis socials i financers amb les federacions d’empresaris o, en casos com aquest, en assumir una important tasca de coordinació en aquest pla extraordinari de reconstrucció europea.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací