La Diputació subvenciona amb 6.000 euros a la associació Trufcas per fomentar el sector trufícola

553

L’objectiu d’aquesta ajuda és el de vetlar per la defensa dels interessos del sector

Actualitat Diària

La Diputació subvencionarà amb 6.000 euros a l’Associació de Recol·lectors i Conreadors de Tòfona de la Província de Castelló (Trufcas) per a la realització d’activitats orientades al desenvolupament, foment, ordenació i regularització del sector trufícola. Ho ha anunciat el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, qui ha explicat que l’objectiu d’aquesta ajuda és el de vetlar per la defensa dels interessos del sector a les comarques de Castelló.

Els fons aportats per la institució provincial cobriran les despeses de divulgació que es generen amb la realització de xarrades en les sis comarques truferas de la província sobre els avantatges de l’associacionisme i les necessitats existents en el sector en matèria de formació, assessorament, fiscalitat o registres.

També seran objecte de subvenció la programació de cursos i jornades per a l’increment de la rendibilitat de les explotacions i l’assistència a les diferents fires que se celebren en el territori provincial: Mostra de la Tòfona Negra de l’Alt Maestrat, Mercat de la Tòfona de Castelló Ruta de Sabor, Fira de la Tófona de Vistabella i la Fira de la Tòfona del Toro.

Santi Pérez ha explicat que aquesta subvenció es correspon amb les polítiques que impulsa la Diputació del canvi perquè les activitats de Trufcas tenen l’objectiu de contribuir a la “creació, impuls i suport de projectes emprenedors que afavorisquen el desenvolupament rural en les zones d’interior”.

El diputat recorda que l’existència de la tòfona “és una particularitat en el nostre territori que hem d’aprendre a rendibilitzar” perquè, en la seua opinió, el repte ha de ser que allò que fa a la provincia diferenta respecte als altres es convertisca en una oportunitat per al negoci, la generació d’activitat econòmica i la creació d’ocupació.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací