La Diputació organitza 30 viatges de familiarització per a portar fins a la província als principals ‘influencers’ turístics

846

Martínez: “Portem a periodistes i agents de viatges perquè experimentin en primera persona el que ofereix la nostra província”

Actualitat Diària

La Diputació de Castelló atraurà els principals prescriptores de destinació turística de fins a una desena de països a través de 30 viatges de familiarització que ha programat durant aquest 2019 en la seva aposta estratègica pel sector turístic. L’objectiu del Govern Provincial amb la programació d’aquestes accions directes amb periodistes i turoperadores de referència en aquests mercats és el d’atreure més turisme estranger com una de les vies de desenvolupament del turisme de la província.

El vicepresident i diputat de Turisme, Andrés Martínez, ha explicat que “els famtrips o viatges de familiarització ens permeten traslladar als prescriptores de destinació aquest turisme d’experiències que estem potenciant des de la Diputació i que és molt complicat comunicar de forma completa només en reunions de treball o a través de materials audiovisuals que elaborem per a presentacions de la nostra destinació. Portem als periodistes i agents de viatges als nostres pobles perquè experimentin en primera persona la quantitat de sensacions que ofereix la nostra província, els nostres pobles, les nostres tradicions, el nostre patrimoni, gastronomia, cultura, esport… una infinitat d’experiències que al costat del clima, patrimoni natural i la nostra costa ens fan una destinació molt competitiva i apetible per a gaudir durant tot l’any”.

Així, el Govern Provincial preveu la realització de 12 viatges de premsa i 17 viatges de familiarització amb turoperadores i agents de viatges. Com a mercats prioritaris per a aquestes accions, la Diputació contempla Alemanya, França i Regne Unit, perquè són els mercats que atreuen més turisme estranger a la província. “Aquests tres mercats representen el 50% de viatgers i el 60% de les pernoctacions del turisme internacional. França és el principal mercat per a Castelló a causa de la distància per carretera menor a vuit hores, i Regne Unit ha millorat el seu posicionament gràcies a les rutes aèries existents des de l’Aeroport de Castelló“.

A més, es tenen en compte altres mercats internacionals com són Àustria, Bèlgica, Escandinàvia, Holanda, Polònia i Romania.

L’Administració que més inverteix en el turisme de Castelló

Amb un pressupost rècord de 5.511.149,74 euros, el Govern Provincial donarà una altra embranzida decisiva al turisme provincial durant aquest acabat d’estrenar 2019, plasmant en aquests comptes de rècord la seva prioritat pel desenvolupament turístic com a generador de noves oportunitats als pobles, en haver augmentat la seva inversió un 106% en els últims set anys i consolidant-se com l’Administració que més inverteix en el turisme de la província de Castelló.

Cal recordar que el pressupost de Turisme de la Diputació en 2011 va ser de 2.665.238 euros, i des de llavors i fins ara el Govern Provincial de Javier Moliner ha anat incrementant aquesta quantia fins a aconseguir la xifra rècord del pròxim exercici, 5.511.149 euros. Respecte a 2017 l’increment és del 2,35%, amb 126.549 euros més.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací