El Mustang GT500, el Ford més potent de l’història

907

De moment no esta prevista la seua comercialització en Europa

Actualitat Diària

El nou Shelby GT500, el topall de qualsevol esportiu de carrer dissenyat per Ford Performance, ofereix la seva herència amb més de 700 per a aconseguir el cotxe de carrer amb més acceleració i la tecnologia més eficient fins a la data oferta en un Ford Mustang.

“Carroll sempre va estar treballant perquè el següent Shelby anés més ràpid i crec que li encantaria aquest Mustang més que qualsevol altre”, va dir Jim Farley, president de Ford per a mercats globals. “El nou Shelby GT500 sorprendrà els propietaris dels superdeportivos amb la seva tecnologia de carreres Ford Performance, el seu motor sobrealimentado i la seva presència”.

Arribarà aquesta tardor per a unir-se al seu company “d’estable”; el Shelby GT350, ShelbyGT500 està dissenyat per a atacar en tots els fronts. En la pista d’acceleració (Drag), està configurat per a oferir una potència de més de 700 cavalls gràcies a una transmissió de doble embragatge líder en la seva categoria. En circuit, el rendiment millora encara més gràcies al seu xassís de carreres, als pneumàtics Michelin específics i als discos de fre davanters més grans que qualsevol altre cupè esportiu estatunidenc. Al carrer, el seu disseny aerodinàmic “poderós” i les tecnologies d’ajuda per al conductor de Ford Performance, fan que cada moment darrere del volant sigui encara més emocionant.

El Ford de sèrie més potent de la història

En el procés de fer que el nou Shelby GT500 fos el Mustang més ràpid de la història, Ford Performance va crear un conjunt motor-transmissió exclusiu per a oferir nous nivells de potència i velocitat.
“Amb el nou Shelby GT500, Ford porta al Mustangde sisena generació a un nivell de rendiment que abans només estava reservat per als cotxes exòtics”, va dir Hermann Salenbauch, director global dels programes de vehicles Ford Performance. “Com a bon Mustang, ha de ser assolible i sobreposar-se al pes. Amb aquesta fi, hem establert un nou estàndard entre els cotxes d’alt rendiment estatunidencs amb el motor V8 de carrer més potent fins avui, a més de la caixa del canvi més ràpida mai vista en un Mustang per a una gran precisió i velocitat”.

El Shelby GT500 arrenca amb un motor sobrealimentado amb un bloc d’aliatge d’alumini de 5.2 litres fet manualment. Per a mantenir l’aire d’entrada més fresc i preservar un centre de gravetat més baix, l’equip va invertir en un compressor de 2.65 litres amb un bescanviador d’aire i líquid integrat entre les bancades del V8. Igual que el Shelby GT350, el bloc d’aliatge d’alumini compta amb camises de cilindre lleugeres per a estalviar pes i culates de cilindre d’alumini, a més de bieles forjades, lubricació millorada i conductes de refrigeració augmentats. A més d’això, un càrter d’oli estructural agrega rigidesa, redueix la vibració i presenta un sistema de deflector actiu patentat per a mantenir l’oli on es necessita. Per a canalitzar la potència i el parell a l’exclusiu eix de transmissió de fibra de carboni, Ford Performance va aprofitar l’experiència en la posada a punt de la transmissió de doble embragatge del superdeportivo Ford GT. L’equip va seleccionar una transmissió de doble embragatge TREMEC® de 7 velocitats, que pot realitzar canvis en menys de 100 mil·lisegons, notablement més ràpid que qualsevol caixa del canvi manual. Aquesta transmissió de doble embragatge està dissenyada per a una sèrie de maneres de conducció, que inclouen: normal, hivern, drag i esportiu; a més d’activar funcions com el bloqueig en línia i el control d’arrencada a través de les Track Apps.

El rendiment del Mustang es va desenvolupar a partir de Ford GT i Mustang GT4

Per a aprofitar la potència i el parell del Mustangde sèrie més potent mai fet, es requereix de tecnologia de xassís avantguardista, pneumàtics Michelin a mesura i frens Brembo®, tots ells sota el segell de Ford Performance.

El Shelby GT500 aprofita la geometria de la suspensió, una nova unitat electrònica de direcció assistida i molls helicoïdals més lleugers en la part davantera i posterior. La suspensió activa MagneRideTM de pròxima generació, està integrada juntament amb l’últim en tecnologies avançades en maneres de conducció Ford Performance. La recompensa és l’acceleració lateral més alta d’un Mustang per a un millor rendiment en la pista i control del conductor.

Els pneumàtics Pilot Sport 4S Michelin personalitzats segons l’especificació del Ford Performance i els pneumàtics més agressius de la Pilot Sport Cup 2, compten amb compostos i banda de rodament únics. Per a proporcionar una potència de frenat adequada per a circuit, es van agregar discos de 420 mil·límetres, els més grans de tots els cupès esportius nord-americans, a més de pinces Brembo de sis pistons més grans i rígids. Amb un 20 per cent més d’àrea de contacte que la del Shelby GT350, aquests frens tenen més del 30 per cent de massa tèrmica addicional en els extrems davanters.

S’ofereixen dos paquets de conducció amb dos nivells de comportament per al nou ShelbyGT500. Un paquet “Handling” que inclou suports superiors de suspensió ajustables amb spoilertipus Gurney flap. Per als més exigents, un paquet Carbon Fiber Track inclou rodes de fibra de carboni de 20 polzades amb rodes posteriors de 0.5 polzades més amples (11.5 polzades), llandes Michelin Pilot Sport Cup 2 exclusives, aleró de pista de GT4 ajustable de fibra d’i splitteraerodinàmic integrat. El seient posterior s’elimina per a reduir el pes.

Un disseny funcional i poderós en sintonia amb la imatge de Ford Performance Gràcies a un equip multifuncional de dissenyadors, enginyers de Ford Performance i col·laboradors de competició, el Shelby GT500 2020 té un look heroic de pista que coincideix amb les seves grans capacitats.

“Amb una obertura doble en la reixeta frontal i un 50 per cent més de flux d’aire en el sistema de refrigeració, en comparació amb el Shelby GT350, juntament amb els components aerodinàmics més avançats, cada mil·límetre del disseny del Shelby GT500 està dirigit a millorar el seu rendiment”, va dir Melvin Betancourt, gerent de disseny de Ford.

Les seves grans obertures de la graella angular i el seu capó muscular es combinen per a un disseny aerodinàmic “poderós”, inspirat en els moderns avions de combat. Els passos de roda davanters són més amples, té llandes de 20×11 polzades que s’alineen proporcionalment als aletines. Un nou aleró posterior estàndard i materials composite en el difusor posterior donen com a resultat una gestió tèrmica òptima.

L’equip va aprofitar el centre tècnic de Ford a Carolina del Nord, on els equips de carreres de primer nivell proven els cotxes, per a perfeccionar el disseny del Shelby GT500. Les obertures davanteres són més del doble en comparació amb el Shelby GT350. Un enorme respirador tipus persiana de 31×28 polzades inclou una tapa d’alumini extraïble per a una millor extracció d’aire i una major càrrega aerodinàmica.

Més tecnologia i confort per al conductor

L’habitacle dissenyat específicament per a ShelbyGT500, compta amb materials de primera qualitat, inspirats en les carreres, i acabats únics dignes de la seva potència de classe mundial. Els punts de contacte premium inclouen una aplicació en el panell d’instruments de fibra de carboni i noves insercions en el panell de la porta en davant de Dark Slate Miko®, amb costures decoratives. Els seients disponibles per a carreres de la marca Recaro, amb reforços laterals ferms i conductes per a arnesos de seguretat, ofereixen el més alt nivell de rendiment. Per a aquells que busquen una major comoditat, s’ofereixen seients amb insercions de gamuza ajustables elèctricament.
El nou Shelby GT500 incorpora un grup d’instruments LCD a tot color de 12 polzades, mentre que compta amb un sistema d’àudio premium B&O® Play de 12 altaveus a la mesura, d’alt rendiment. Tot això es controla a través d’una pantalla tàctil SYNC® 3 de 8 polzades amb SiriusXM i FordPass ConnectTM.

Els nous colors per a 2020 inclouen Xarxa Hot, Twister Orange i Iconic Silver, amb ratlles pintades també disponibles en els totalment nous ShelbyGT500.

Forjant sobre el rendiment de Shelby.

Amb una reputació de transformar els Ford Mustang en màquines dominants de carreres, Carroll Shelby, corredor i empresari estatunidenc, en 1967 va portar el seu llegendari model Mustang GT350 més enllà per a fabricar el ShelbyGT500 de primera generació amb un V8 modificat de 428 polzades cúbiques inspirat en la seva 1-2-3 final de l’equip a Le Mans.Carroll Shelby va cridar a l’original Shelby GT500 “el primer automòbil real del qual estic realment orgullós”. Avui dia, aquest llegat continua amb el MustangShelby GT500 2020 de la tercera generació: el Mustang més poderós i avançat de la història.

El Ford Mustang Shelby GT500, no té prevista la seva comercialització a Europa.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací