La Diputació i ‘Nada será igual’ transformen el centre de la ciutat en el major punt de suport contra l’assetjament escolar

Més de mil estudiants de 12 instituts de la província han participat en l'acte de compromís contra aquesta xacra social

1393

ActualitatDiària

La Diputació de Castelló i el projecte audiovisual ‘Nada Será Igual’ creat pel castellonenc Víctor Antolí han convertit aquest matí el centre de Castelló en el punt de suport més gran contra l’Assetjament Escolar. Més de mil estudiants de 12 instituts de la província han participat en l’acte de compromís contra aquesta xacra social que ha tornat a posar de manifest el lideratge del Govern Provincial en aquest tema mostrant la seva preocupació i compromís per eradicar aquests comportaments de les aules de Castelló.

El president de la Diputació, Javier Moliner, s’ha sumat a la concentració i ha destacat que “hem de seguir fent l’impossible per educar, conscienciar i actuar perquè aquesta xacra del segle XXI acabi al més aviat possible a les nostres aules. No ens conformarem mentre hi hagi un només cas a la província, i us demanem a tots que sigueu els nostres ulls i oïdes a les aules. Mirar cap a un altre costat no és una opció, i amb petits gestos, amb una trucada, es pot salvar una vida”.

Cal tenir en compte que aquest gran acte ha començat ja aquest matí a les aules d’instituts de tota la província i que acabarà a la Plaça de les Aules enfront del Palau Provincial de la Diputació. Amb l’objectiu d’acostar aquesta problemàtica a l’alumnat es visionarà el vídeo #YPunto on s’inclou una possible solució per detectar i frenar l’assetjament escolar.

“Vosaltres sóis els protagonistes i els que heu d’aconseguir que l’assetjament no tingui cap espai en cap col·legi ni institut de la província”, ha indicat el president.

Després del visionat de la tv movie, s’ha propiciat la reflexió amb tots els alumnes a l’aula sobri a qui donarien el seu punt de suport i escriuran de forma anònima el perquè en un adhesiu circular que han portat amb ells i han plasmat en una gran lona adequada a aquest efecte amb centenars de missatges de suport i motius pels quals rebutjar l’assetjament escolar.

Recurs útil per a la comunitat educativa

Cal assenyalar que després de presentar-la davant centenars de joves de la província, aquesta tv movie ‘made in Castelló’ està rebent un excel·lent acolliment entre la comunitat educativa de l’a província i ja són molts els centres que han realitzat una sessió especial de visionat entre els seus alumnes.

Avui han participat els instituts de PenyetaVermella, La Magdalena, La Plana, Ramiro Esquerre, Sos Baynat, Penyagolosa, Caminàs, Carmelites, Vicent Castell, Sant Cristóbal, Ribalta, Botànic (Vall d´Uixó).

La música com a eina

L’acte de compromís contra l’assetjament escolar impulsat per la Diputació i ‘Nada será igual’ ha tornat a tenir la música com a protagonista i recurs per expressar la renúncia social a l’assetjament escolar. Així, els artistes castellonencs Zeta, Quesito Raig, Kaizen i Ramsii han participat en una trobada Freestylede rapers que també ha comptat amb la participació d’estudiants dels instituts. L’objectiu: mostrar aquesta renúncia social a l’assetjament escolar a través de les lletres de les seves cançons

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací