La Diputació destina quasi un milió d’euros per a la promoció turística de ‘Castelló Ruta de Sabor’

873

Consolida la seva marca com a generadora de noves oportunitats i riquesa en el sector agroalimentari

Actualitat Diària

La Diputació de Castelló elevarà aquest any als 987.000 euros la seva inversió directament destinada a impulsar el consum de productes agroalimentaris de la província. Amb això, el Govern Provincial consolidarà la seva aposta per la gastronomia com a generadora de noves oportunitats en els municipis de la província a través de la seva marca Castelló Ruta de Sabor. Cal tenir en compte que després de quatre anys de trajectòria, aquesta marca de la Diputació Castelló Ruta de Sabor ha aconseguit aglutinar a més de 100 productors de 15 sectors agroalimentaris diferents, dues denominacions d’origen, una Indicació Geogràfica Protegida i 6 productes amb distintiu Parc Natural.

El diputat provincial de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha assegurat que “en quatre anys de trajectòria de la marca hem aconseguit obrir portes a la venda de productes de la província en comerços, fires, supermercats i grans superfícies de la província i part del territori espanyol. Continuem apostant pels productes de la província i anem més enllà a donar visibilitat a la seva qualitat, per a potenciar el seu consum i continuar generant noves oportunitats als nostres pobles a través de la seva producció, el seu consum i la seva difusió”.

En aquest sentit, cal tenir en compte que en aquest ambiciós pressupost del Govern Provincial hi ha importants partides dirigides a la promoció dels productes, a la realització de fires i producte turístic, a la participació en fires de reconegut nivell amb la presència de productes provincials en fòrums com a Gastrònoma o Madrid Fusió, presentacions de la marca Castelló Ruta de Sabor en fires, fòrums i jornades gastronòmiques, així com suport a col·lectius com la Federació Provincial de Confraries de Pescadors, la Va unir de Llauradors i Ramaders, FEPAC-*ASAJA Castelló, Asociex o la col·laboració amb el Consell Regulador de la Carxofa de Benicarló.

“Sumem esforços amb la condició de visibilitzar els productes de la província, fer que arribin a més llocs perquè es consumeixin més, donar-los a conèixer també entre els propis castellonencs, i tot això sense descurar cap baula de la cadena de producció. Estem amb els agricultors, amb els productors i pescadors, ajudem a visibilitzar millor els productes per a la seva millor comercialització i obrim noves portes per a la seva venda generant noves oportunitats de consum amb la celebració de fires i jornades. Estem molt orgullosos del gran rebost que tenim a la província, la millor del mediterrani, i impulsem el seu potencial per a afavorir als nostres productors i els nostres pobles”, ha detallat Roig.

Un pas més: la creació de producte turístic Castelló Ruta de Sabor

Cal destacar que, en la seva aposta ferma per posicionar la gastronomia com un dels principals reclams turístics provincials, la Diputació ja ha formalitzat la incorporació dels primers 120 establiments que configuren el producte turístic ‘Castelló Ruta de Sabor’. Es tracta d’un pas més en la generació de la marca de productes ja que incorpora a aquesta iniciativa el perfil turístic amb la condició de vertebrar tota una sèrie d’experiències turístiques amb la gastronomia provincial com el principal argument.

A més de centres de producció visitables, altres establiments com a restaurants, agències de viatges, comerços, empreses d’activitats, museus i oficines de turisme han entrat a formar part ja d’aquest gran projecte per a la promoció turística de la gastronomia de la província i la generació de noves oportunitats als pobles a través dels productes de Castelló.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací