El Consell destinarà 3,8 milions d’euros a millorar l’atenció mèdica en municipis amb el risc de despoblació

860

Puig ha mantingut que la Generalitat ha realitzat “un gran esforç” per a superar els dèficits històrics que existien en atenció sanitària 

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la posada en marxa d’un Pla de Millora i Dignificació de les instal·lacions d’atenció mèdica gestionades per ajuntaments de municipis amb el risc de despoblació que comptarà amb una inversió de 3,8 milions d’euros per a aconseguir, tal com ha expressat Puig, “millorar la qualitat de la sanitat pública en tots els àmbits de la nostra terra”.

Així s’ha pronunciat el cap del Consell durant la visita a les obres de reforma del centre de salut de Morella i a la residència de persones majors Sant Joan Baptista, on ha assegurat que la despoblació a les comarques de l’interior de la Comunitat és “un problema greu” no solament per a aquestes àrees sinó també per al conjunt autonòmic, que perd “una part fonamental de la seua essència”.

Puig ha explicat que aquest Pla, impulsat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, està format per tres convocatòries d’ajudes de les quals ja s’ha adjudicat la primera, que comportarà la millora dels consultoris auxiliars de titularitat municipal de 46 localitats d’interior. Els dos requeriments restants s’iniciaran aquest mateix mes.

El cap del Consell ha agregat que, en el cas del centre de salut de Morella, es necessitava “una remodelació profunda” que millorarà l’oferta de serveis mèdics de la comarca amb una sala de radiografies, amb el que es respon a “una vella demanda” que permetrà que els seus habitants no tinguen la necessitat de desplaçar-se a Vinaròs “per a fer-se una radiografia”.

“El servei públic fonamental per a tota la Comunitat és la Sanitat, i des d’aqueixa perspectiva s’ha realitzat un gran esforç per part de la Generalitat per a superar els dèficits històrics que hi havia”, ha sostingut el president, qui ha afegit que l’única convocatòria anterior sobre aquesta matèria es va dur a terme en 2011 i que ara “en l’Agenda Valenciana Antidespoblació (Avant) cada departament autonòmic està treballant per a mantindre a la població” i generar “noves expectatives”.

Servei SAMU als Ports 

Puig ha assenyalat que una d’aqueixes falles històriques es trobava en l’atenció urgent a través del servei SAMU, i molt especialment a les comarques de l’interior de Castelló, per la qual cosa ha recordat que a principis de mes es va iniciar aquesta prestació a Vilafranca i ha anunciat que el pròxim 15 de gener “es posarà en funcionament la SAMU de Morella-Els Ports”.

El cap del Consell ha subratllat, en aquest sentit, que un dels objectius fonamentals de la Generalitat és “superar la situació de dualitat que existeix en la Comunitat” i que provoca que la despoblació a les comarques d’interior siga un important problema a nivell autonòmic.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací