La Diputació de Castelló aprova ajudes de 2,38 milions d’euros per a esportistes, clubs i activitats esportives

564

Actualitat Diària

La diputada Tania Baños ha informat que la Junta de Govern de la Diputació de Castelló ha aprovat deu convocatòries d’ajudes per a activitats esportives en 2020 per valor de 2.380.000, a les quals es podrà accedir pel procediment de concurrència competitiva. Una de les novetats d’enguany és que s’incrementa en un 50% la partida d’ajudes per a clubs i equipaments de l’esport base, que passa a ser de 150.000 euros. “Es tracta d’un esforç pressupostari que està plenament justificat perquè l’esport base és el que més suport necessita de les administracions”.

També es modifiquen els criteris de subvenció per als desplaçaments, ja que fins a 2019 només es contemplaven els realitzats a l’estranger i ara s’inclouen els viatges fora de la península. Segons Baños, “és una decisió justa que adoptem per a atendre la reivindicació dels esportistes que han de competir a Canàries i Balears, donada la carestia d’aquests trasllats”.

Quant a les beques per a esportistes, s’incrementa la puntuació per als qui siguen campiones i campions del Món i d’Europa amb la Selecció Espanyola, i també als participants en proves motociclistes de velocitat com el Mundial de Moto 3 o l’Europa Talent Cup.

Baños ha manifestat que “l’esport és una de les prioritats de la Diputació del canvi perquè l’esport és sinònim de salut i volem que cada vegada siguen més les persones que realitzen una activitat esportiva”. Ha afegit que “pretenem que tothom puga optar a aquestes ajudes en igualtat de condicions amb projectes que seran baremats de manera objectiva, per a anar posant fi a l’arbitrària etapa dels convenis singulars”. En aquest sentit, recorda que els convenis singulars “només tenen sentit en situacions singulars i excepcionals, i en cap cas poden ser la norma”.

La diputada responsable de l’àrea d’Esports ha finalitzat manifestant “la voluntat del nou equip de govern de fer costat als nostres esportistes i clubs esportius per a ajudar-los a millorar les seues marques i posicionaments en els rànquings”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací