La Diputació de Castelló invertirà 5 milions d’euros en l’àrea de Cultura

808

Actualitat Diària

Els pressupostos de la Diputació per a 2020 contemplen una inversió en l’Àrea de Cultura superior a 5 milions d’euros, tal com ha anunciat la diputada responsable del departament, Ruth Sanz. El 10% d’aquesta quantitat (528.600 euros) es destinarà a bandes i Escoles d’Educands, circumstància que posa de manifest que la música tindrà un important protagonisme en la política cultural impulsada per l’equip de govern de la nova Diputació. També formen part del departament de Cultura matèries com a publicacions, arxius, restauració i arqueologia.

Entre les novetats de 2020 es pot destacar la creació d’un concurs de composició musical, l’obra guanyadora de la qual serà interpretada de manera obligatòria en el Certamen Provincial de Bandes del següent any. Un altre assumpte digne d’esment és l’augment del 40% de les partides per a Escoles d’Educands, que passen de 250.000 euros a 350.000 euros. A més, s’àmplia el nombre de conceptes per a la justificació de despeses per part de les societats musicals.

Per una altra banda s’incrementen les línies de subvencions per a fomentar la realització d’esdeveniments i activitats culturals als pobles, fins a arribar 650.000 euros. Les ajudes per a esdeveniments culturals augmenten un 50% i passen de 200.000 euros de 2019 a 300.000 euros de 2020. L’accés serà pel procediment de concurrència competitiva, que garanteix la igualtat d’oportunitats i resulta molt més asèptic, transparent i democràtic. A més, es manté la partida de 350.000 euros per a la subvenció d’activitats culturals, a les quals igualment s’accedirà per concurrència competitiva.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací