La Diputació avança les obres del Parc de Protecció Civil de l’Alcora per a consolidar el major anell de seguretat en la província

Aquesta nova infraestructura explica per a la seua materialització amb un pressupost de 538.000 euros

1632

ActualitatDiària

La Diputació de Castelló avança en les obres de construcció del nou Parc de l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil de l’Alcora d’acord al seu objectiu de consolidar el major anell de seguretat per a la província. Aquesta nova infraestructura explica per a la seua materialització amb un pressupost de 538.000 euros i s’inclou en l’aposta pressupostària del Consorci Provincial de Bombers que destinarà en 2018 un total de 18,5 milions d’euros a millorar la prevenció i l’atenció d’emergències en els municipis de la província.

El diputat de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “la construcció d’aquest nou parc de Protecció Civil és una mostra més de l’aposta del Govern Provincial per aconseguir una terra més preparada per a les emergències i que vés-li per la seguretat de tots els castellonencs, visquen on visquen. I per a açò aquesta base operativa se sumarà a la xarxa del Consorci Provincial de Bombers de quatre parcs de bombers professionals i cinc de bombers voluntaris i a les 27 helisuperfícies per tot l’interior que estem construint”.

Cal assenyalar que formen part d’aquesta xarxa de seguretat els més de 100 voluntaris de protecció civil, els 120 bombers voluntaris i els 170 bombers professionals.

Quant a aquest nou Parc de Voluntaris explicarà en les seues instal·lacions amb oficines, garatges, aules de formació i polivalents, un gimnàs, magatzem i tot l’equipament necessari per a fer més fàcil i útil la labor del voluntari.

Un recurs útil per als municipis

Cal tenir en compte que en els seus quatre anys de funcionament l’Agrupació Provincial de Voluntaris de Protecció Civil de la Diputació ha demostrat la seua utilitat en tots els racons de la província, amb una mitjana de prestació de 400 serveis anuals.

“A través dels voluntaris de Protecció Civil la Diputació ha ajudat tant en els xicotets pobles sense recursos com en els grans esdeveniments com Penyagolosa Trails, els festivals més multitudinaris de la província o el desenvolupament de la Volta Espanya, garantint la seguretat de desenes de milers castellonencs i visitants”, ha explicat el diputat Rubio.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací