Actualitat Diària
La despoblació s’acarnissa amb Castelló i amb el seu turisme rural. Un dels sectors referència de la província es veu minvat per una xacra que ja afecta a diversos municipis de l’interior. De fet, les reserves en allotjaments rurals en 2019 van descendir un 10,7% respecte a l’any anterior. Una baixada a doble xifra per a res encoratjadora que es va tancar en 114.737 pernoctacions el passat curs, segons les dades aportades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).
Un dels problemes principals del sector, com queda demostrat en les dades, és la estacionalización. 20.500 reserves es van registrar a l’agost, encara que van descendir a 7.400 al setembre, segons la mateixa font documental.
Juliol, amb 4.070 viatgers, va ser el mes amb més demanda, ja que van visitar els allotjaments rurals de la província cinquanta persones més que a l’agost –el segon– i 200 més que al gener, que va ser el que menys visitants va rebre. Com a nota destacada, l’arribada de turistes no va variar massa entre març i desembre. Això sí, cal tindre en compte els punts més alts en l’època estival.
Gener és el mes més fluix i juliol el que més beneficis aporta
El seté mes també va ser el que va comptar amb més establiments rurals oberts a la província. Un total de 444 van obrir les seues portes per a allotjar als viatgers atrets pel turisme, les festes, la gastronomia i els costums de l’interior de Castelló. Com és lògic i amb la finalitat de la temporada alta, l’inici de l’any va descendir l’oferta d’allotjaments i al gener tan sols hi havia 358 que es podien reservar en l’època habitual de descans del personal.
Finalment, l’estada mitjana dels turistes a les cases i hotels rurals de la província va ser de dos dies i mig per persona, una diferència del 0,2% respecte a l’any anterior i que també va obtindre el seu pic al juliol, quan els turistes van optar per passar més dies de vacances en lloc de viatjar a Castelló tan sols per una escapada de curt temps.