La dansa contemporània emergeix a Borriana amb el festival ‘Dansa O’

288

Presentarà dos espectacles al Teatre Payà els dies 12 i 13 de maig

Actualitat Diària

La dansa contemporània serà la protagonista els dies 12 i 13 de maig a Borriana amb la celebració del festival Dansa O que presentarà dos espectacles dirigits al públic diferent, que venen avalats per diversos premis en festivals internacionals de dansa.

En primer lloc, el divendres 12 de maig a les 18h al Teatre Payà, tindrà lloc la representació de La serpillère de Monsieur Mr. Mutt (El pal de fregar del Sr. Mutt) de DT. Compagnie – Marc Lacourt, una obra dirigida a la primera infància, a partir dels 3-4 anys que mostra a través de la dansa una apassionant història sobre la possibilitat dels objectes quotidians de transformar-se en obres d’art.

L’obra va ser guardonada en el FETEN 2022 amb el premi al millor espectacle d’aproximació a la dansa per a la xicoteta infància. Les entrades tenen el preu de 5€ i l’aforament és limitat a tan sols 70 persones, ja que es tracta d’un espectacle de proximitat amb el públic.

El dissabte 13 de maig a les 20h, també al Teatre Payà, la companyia Maduixa presentarà un nou muntatge, Migrare, amb l’ús de les xanques com a element clau per a contar una història, i que s’ha convertit en un element que caracteritza i defineix la companyia, obrint un univers de possibilitats per a articular un diàleg entre la dansa, el gest i l’equilibri.

En Migrare ens trobem amb quatre dones i un espai buit. Buit, però minat d’obstacles i fronteres invisibles, d’odis irracionals i prejudicis. Aquest espectacle és la seua lluita. La lluita de dones fortes, valentes i, sobretot, resilients.

Migrare ha sigut guardonat amb el premi Arts Escèniques Valencianes 2022, Millor Espectacle Nits FETEN 2022 i Millor Estrena Fira Tàrrega 2021. El preu de l’espectacle són 5€ platea i 4€ amfiteatre.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha recordat que el divendres 28 d’abril, l’àrea de Cultura municipal va aprofitar la celebració del dia internacional de la Dansa per a presentar el festival de dansa contemporània Dansa O en el CMC la Mercè, amb la col·laboració del Centre Municipal de les Arts, que va organitzar un Flaix Mob amb el seu alumnat de Dansa.

Per a Vicent Granel, Dansa O és una boníssima oportunitat per a gaudir de la dansa amb espectacles professionals de gran qualitat”, i ha afegit que durant dos jornades “es pretén fer visible la dansa en tots els seus vessants i tendències, acostant-la al públic”.

Les entrades per als dos espectacles es poden adquirir a través del web o de manera presencial en Buraudio (l’Escorredor, 58) dimarts de 10h a 13h i dimecres i dijous de 17h a 19h, i en la taquilla del Teatre Payà una hora abans de començar l’espectacle.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací