Valenciaport i ASCER reafirmen la seua aliança per a recuperar l’impuls del sector ceràmic

263

L’objectiu és augmentar la competitivitat i les vendes a l’exterior

Actualitat Diària

Valenciaport i ASCER continuaran treballant de la mà per a millorar les infraestructures i serveis que redunden a ampliar la competitivitat d’un sector industrial clau per a l’economia valenciana i espanyola. Així ho han posat de manifest el president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Joan Calabuig, i el president de l’Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (ASCER), Vicente Nomdedéu, en una reunió que ha servit per a traçar les línies de treball entre totes dues entitats i reafirmar el suport de Valenciaport a les reivindicacions del sector ceràmic.

Tots dos dirigents han coincidit a destacar que la trobada de treball ha sigut molt positiu i constructiu. En aquesta línia, Joan Calabuig ha assenyalat que “la indústria taulellera és el principal client del Port de València. Com a aliats estarem al seu costat per al desenvolupament de la seua activitat econòmica i facilitar la seua eixida als mercats internacionals. És un sector fonamental de les exportacions espanyoles i, per tant, per a la balança de pagaments del nostre país. Necessàriament, el Port de València estarà bolcat a fer costat a la indústria ceràmica”.

Per part seua, Vicente Nomdedéu, ha incidit en la necessitat d’aquestes trobades perquè “la simbiosi que viuen els sectors econòmics amb Valenciaport s’ha de retroalimentar. Som el primer client del Port de València que és el vehicle més important perquè les nostres exportacions arriben en temps i hora als nostres clients. Estem molt satisfets per poder comptar amb aquest port que és una eina de venda imprescindible per al nostre sector, de fet, el treball entre ASCER i els operatius del recinte valencià és diària i constant”.

El president de ASCER ha recalcat que Valenciaport “és un aliat per a créixer, invertir i complir amb els objectius econòmics i socials. Per això, farem costat al Port de València en tot el que siga necessari perquè continue avançant en benefici de la societat i l’economia de la Comunitat Valenciana”.

En aquest sentit, Joan Calabuig ha remarcat que des de l’Associació “ens han insistit en la necessitat que les inversions que hi ha previstes en el port tinguen un impuls que permeten que el sector puga continuar desenvolupant la seua activitat. Unes accions imprescindibles per a augmentar els nivells actuals d’exportació que són fonamentals per al manteniment i la creació d’ocupació”.

En la reunió també s’ha parlat de la difícil situació que pateix el sector en aquests moments per factors com l’increment del preu del gas industrial. Així, el responsable de la APV ha traslladat el suport “a les reivindicacions de la indústria perquè les ajudes del govern d’Espanya puguen aconseguir amb la major urgència a un sector que en aquests moments es troba en el límit”. Cal recordar que Valenciaport és una de les institucions que s’ha sumat al manifest de suport a l’economia de Castelló.

Finalment, Joan Calabuig ha conclòs que “la APV i ASCER continuaran treballant units per a poder avançar i donar tot el suport a aquest sector clau per a Espanya que està travessant un moment complicat. Per això, mantindrem de manera continuada aquestes trobades que són fonamentals per al conjunt de l’economia valenciana”.

Soci preferent

En la trobada de treball també han sigut presents Alberto Echavarría, secretari general de ASCER; Mireia Llinares, responsable de Comerç Internacional i Promoció en ASCER; Francesc Sánchez, director general de la APV; Néstor Martínez, adjunt a la direcció de Valenciaport; i Manuel García; cap d’Intel·ligència de Negoci de la APV.

Valenciaport és soci preferent de la indústria taulellera i de la pedra natural, amb uns serveis que potencien la seua activitat exportadora perquè els seus productes arriben a qualsevol país del món. Un sector que coneix perfectament el lideratge de *Valenciaport i la seua connectivitat per a arribar a tots els mercats potencials. De fet, el Port de València és la principal porta d’eixida a l’exterior per via marítima del sector ceràmic espanyol. Aproximadament, del total de l’exportació el 75% ix per via marítima, el recinte valencià aglutina el 85,7% de les vendes a l’exterior que salen per vaixell.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací