La ‘Conquesta de Culla’ arriba a la localitat de l’Alt Maestrat el proper 27 de juliol

1014

Es tracta d’una representació teatral que evoca el passat medieval del municipi

Actualitat Diària

L’arc d’entrada al calvari de Culla, en l’Alt Maestrat, es convertirà el proper dissabte en l’escenari de l’obra teatral ‘La Conquesta de Culla‘. Es tracta d’una representació teatral que evoca el passat medieval del municipi i en el que treballen un centenar de veïns de la localitat.

Els cullerans es preparen des de fa mesos i baix l’atenta direcció de Montse Vidal i Manuel Manzano, per encarnar a uns personatges que van viure fa vuit segles, fent que els visitants difícilment obliden esta emblemàtica història d’enfrentaments, pactes i amors impossibles. Aquesta activitat està englobada dins del projecte cultural Culla Viu, que es desenvolupa gràcies a un grup de voluntaris i al acompanyament del Programa d’Extensió Universitaria de l’UJI. 

Víctor Fabregat, alcalde de Culla, ha destacat “l’esforç que posen cada any els participants per a que aquest acte siga un èxit” així com “l’importància que té la preparació d’aquest event històric i cultural per a la promoció turística del municipi durant els mesos d’estiu”. Cal destacar que, aquesta activitat, forma part d’un complet programa d’actes que es van iniciar a principis de l’estiu i que busquen commemorar el 775 aniversari de la entrega de la Carta Pobla a Culla. 

Reseva d’invitacions gratuïtes

Aquelles persones que estigan interessades en assistir a la representació del dissabte, poden reservar amb antelació les invitacions gratuïtes disponibles en l’Ajuntament des del passat 15 de juliol. També podran reservar-se les localitats al telèfon 964 446 325 o a través del correu info@culla.es. El aforament es limitat.

Encontre amb el Rei Jaume I

D’altra banda, tal i com ja és tradicional en els últims anys, el diumenge 28 de juliol a partir de les 12.00 hores es durà a terme una nova edició de l’encontre entre el Rei Jaume I i Don Blasco de Alagón, que comptarà amb la col·laboració de la ‘Germandat dels Cavallers de la Conquesta de Castelló‘, junt amb els membres del seu ‘Capítol’, la Milícia Templària, l’Esquadra i els ‘Tambors i Bombos de Combat Desperta Ferro’.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací