La Comunitat Valenciana tanca gener com la segona a nivell nacional en reducció d’atur

422

Actualitat Diària

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) feta pública aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Nomdedéu ha destacat el fet de la Comunitat és la segona autonomia de l’Estat amb una major reducció absoluta de l’atur, «contràriament a l’evolució majoritàriament neutra o fins i tot negativa que s’ha registrat la resta de l’Espanya».

Així, el nombre de persones desocupades en la Comunitat Valenciana va disminuir en 24.800 durant el quart trimestre de 2020, segons les dades publicades per l’INE.

El responsable d’Ocupació ha assenyalat que la creació d’ocupació s’ha localitzat principalment entre les dones, amb +26.800 noves ocupades, mentre que l’ocupació ha disminuït entre els homes (creació neta d’ocupació +6.400).

Per sectors, Nomdedéu ha indicat que l’evolució ha estat favorable en gairebé totes les activitats (destacant +8.500 serveis, +7.200 construcció), mentre que l’agricultura ha registrat xifres negatives (-8.700).

El director general de Labora ha valorat també les dades anuals: «2020 ha estat, com era d’esperar, un mal any per al mercat laboral en la Comunitat, que ha registrat un increment del +14,79% dels aturats, xifra així i tot, lleugerament per sota de l’increment mitjà en l’Estat (+16,54%)».

«Sabem que la situació continua sent extraordinàriament complicada i fràgil», ha indicat sobre aquest tema Enric Nomdedéu, «però creiem que és l’hora també d’aprofitar les circumstàncies per a impulsar la modernització de l’economia valenciana i aplanar la corba de contagis, estenent entre altres, l’ús del teletreball segur i de qualitat».

Finalment, el secretari autonòmic d’Ocupació ha reiterat «el ferm compromís del Consell de fer costat a les treballadores i treballadors afectats per la crisi, així com els negocis, que són precisament objecte del ‘Pla Resisteix’, dotat amb 380 milions d’euros».

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací