La Comisión de Turismo aprueba 40 nuevas acciones para fortalecer la competitividad del sector

637

Actualitat Diària

La Comissió Interdepartamental de Turisme de la *Comunitat Valenciana ha aprovat el seu programa de treball per a 2019 en dos grans objectius: enfortir la competitivitat de les empreses i destins turístics de la *Comunitat i alvançar en l’estructuració i posicionament dels productes *experienciales en el mercat turístic.

Este full de ruta anual inclou 40 noves actuacions, que seran coordinades per *Turisme *Comunitat Valenciana. En concret cal destacar que 10 d’elles estan dedicades a alcançar el primer objectiu: enfortir la competitivitat de les empreses i destins turístics de la *Comunitat, mentres que les 30 restants se centraran en millorar el posicionament dels productes turístics.

Estes accions s’han aprovat en la reunió de la Comissió Interdepartamental de Turisme de la *Comunitat Valenciana, que ha presidit el secretari autonòmic de *Turisme, Francesc Colomer, i de la que formen part totes les secretaries autonòmiques de les àrees de govern del Consell.

Francesc Colomer ha destacat que “un objectiu principal que nos hem marcat des de la Comissió Interdepartamental de Turisme en este 2019 és garantisar la *gobernanza públic privada de les pròpies administracions”.

En esta llínea, ha explicat que “tots devem remar en la mateixa direcció, crear espais de transversalitat i de cooperació, per a fer possible que l’experiència del turiste que visita la *Comunitat Valenciana siga més productiva i més exitosa”.

Per això, ha senyalat que “devem treballar junts i coordinats per a qualificar producte, vertebrar territori, ser més competitius i apostar per l’autenticitat i la singularitat”.

Colomer ha fet recalcament en que “el repte és incrementar rendabilitat i *desestacionalizar, i tenim productes turístics per a seduir turistes durant tot l’any” i ha afegit que “la *desestacionalización farà possible reforçar esta indústria i estabilisar plantilles”.

En esta llínea, ha recordat que “la diversificació és molt important per a lluitar contra la *estacionalidad, per això apostem per impulsar productes a través de quatre grans blocs com el turisme cultural, turisme gastronòmic i *enológico, el deportiu i el de naturalea”.

Programes destacats

Per a alcançar el primer dels objectius marcats en la Comissió, el d’enfortir la competitivitat empresarial i dels destins de la *Comunitat, s’han aprovat 10 actuacions prioritàries i de caràcter travesser.

Estes 10 actuacions se centren en donar cobertura presupostària a la figura de Municipi Turístic; valoració turística dels recursos i servicis municipals; impuls als Destins Turístics Inteligents; fomentar la competitivitat i el *emprendimiento de Pimes turístiques; lluitar contra l’intrusisme; impuls a l’excelència en l’oferta turística de la *Comunitat Valenciana: aposta pel turisme sostenible; aposta pel turisme *inclusivo; evolució dels indicadors del Còdic Ètic del turisme Valencià.

Per a alvançar en la reestructuració posicionament dels productes *experienciales en el mercat turístic, s’han aprovat 30 actuacions més agrupades entorn a quatre grans motivacions del turiste: turisme cultural, turisme de naturalea-rural, turisme deportiu i actiu, i turisme gastronòmic i *enológico.

Per a impulsar el turisme cultural s’han aprovat 8 actuacions, entre les que destaquen la certificació de la calitat turística de l’oferta museística valenciana o l’actuació d’impuls als festivals a través de les marques *Mediterranew *Musix i *Mediterranew *Fest.
També es portaran a terme 7 actuacions relatives al turisme de naturalea i rural, on destaca l’actuació ‘Promoció del Turisme *Ornitológico i la seua configuració en producte *experiencial’.

Respecte al turisme deportiu-actiu s’han aprovat 7 actuacions per a 2019, entre les que cal mencionar l’actuació de ‘Aprofitament turístic dels beneficis del deport i els acontenyiments deportius’.

Per últim, de les 8 actuacions relatives al turisme Gastronòmic i *enológico, destaca la de ‘Materialisació de la Ret *GastroTurística de la *Comunitat Valenciana, en la seua marca L’*Exquisit *Mediterrani’.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací