La Casa d’Acolliment Sant Pasqual ‘El Pati’ de Vila-real serà inaugurada aquest dissabte

341

L’acte comptarà amb el Nunci Apostòlic de La seua Santedat a Espanya juntament amb el Bisbe de la Diòcesi de Sogorb-Castelló

Actualitat Diària

El Nunci Apostòlic de La seua Santedat a Espanya, Bernardito Auza, juntament amb el Bisbe de la Diòcesi de Sogorb-Castelló, Casimiro López Llorente, presidirà, aquest dissabte, a les 18.00 hores, l’acte de benedicció i inauguració del Complex Sants Evangelistes que ha impulsat el bisbat i que inclou la Casa d’Acolliment Sant Pasqual ‘El Pati’ de Càritas Diocesana. 

A aquest acte assistiran, també, el president de Càritas Espanyola, Manuel Bretón, l’alcalde, José Benlloch, i altres membres de la corporació municipal de l’Ajuntament de Vila-real, responsables de diverses institucions, així com representants d’empreses, associacions i col·lectius.

Aquest acte de benedicció i inauguració s’emmarca en el context de la clausura de l’Any Jubilar de la Diòcesi de Segorbe-Castelló i com a fruit d’aquest.

El Complex Sants Evangelistes està dedicat a l’Evangelització i a la Caritat. Els plans d’aquesta edificació es presentaven al juny de l’any 2020, en plena pandèmia, i la primera pedra la col·locava el Bisbe de la Diòcesi de Sogorb-Castelló, Casimiro López Llorente, el dia 12 de febrer de 2021.

L’actual director de Càritas Diocesana, Francisco Mir, destaca que la Casa d’Acolliment Sant Pasqual ‘El Pati’, que consta de 5 plantes, amb 18 habitacions dobles, que poden acollir fins a 36 persones sense llar, servirà “per a seguir amb la labor d’ajuda als més vulnerables”. També sol·licita la col·laboració d’institucions, empreses i particulars “imprescindible” per al manteniment d’aquest centre. 

En aquesta línia, diferents empreses han col·laborat ja, de manera altruista, en la construcció de la Casa d’Acolliment Sant Pasqual ‘El Pati’ i per al seu manteniment es pot col·laborar realitzant una donació.

Complex Santos Evangelistes

Aquest complex està construït en el solar de l’antiga parròquia dels Sants Evangelistes de Vila-real, al carrer Sant Marc, número 2, i té per finalitat acollir la celebració de la paraula, l’evangelització i la caritat.

Aquests tres elements estan reflectits en els tres edificis que formen part del complex. En el complex trobem la capella, com a lloc d’oració i celebració de la Fe, a la seua mà dreta trobem l’edifici parroquial on es comparteix la Bona Notícia i a mà esquerra l’edifici on es viu l’amor preferencial de Jesús pels més pobres, a través de la Casa d’Acolliment Sant Pasqual ‘El Pati’. 

El complex compta amb dependències per a la parròquia dels Sants Evangelistes, entre elles una capella amb capacitat per a un centenar de persones i salons parroquials. 

El bloc dedicat a la casa d’acolliment consta de cinc plantes, on es disposa de locals de formació, espais comuns i 18 habitacions dobles, 3 d’elles adaptades per a residents amb mobilitat reduïda, que podran acollir fins a 36 persones sense llar. 

‘El Pati’

‘El Pati’ va nàixer en 1992, a iniciativa del llavors bisbe de la Diòcesi, Sr. José María Cases, de la mà de la Fundació Tots Units, com un centre de promoció i acompanyament a persones en situació de carrer, amb l’objectiu de realitzar un itinerari de reinserció d’homes i dones sense llar. 

Al llarg de tots aquests anys, s’ha acompanyat a 500 persones que, en aquests moments, conviuen entre nosaltres formant part de la societat.

‘El Pati’ va ser per a elles una llar que els va donar la possibilitat de reorganitzar les seues vides, cuidar la seua salut, formar-se, integrar-se en la societat i dotar de “sentit” el seu projecte personal de vida.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací