La borrasca Dora podria portar nevades per baix dels 600 metres a la Comunitat

432

Actualitat Diària

En aquest inici de l’hivern climatològic -va començar el dia 1-, l’arribada de la borrasca Daura procedent de latituds altes provocarà una baixada de les temperatures, un augment de les precipitacions i l’enfonsament de la cota de neu en tota la Península, segons afirma José Antonio Maldonado, director de Meteorologia en Meteored.

Nevarà en les serralades, però també en llocs menys freqüents

Al llarg de les pròximes hores, un front atlàntic molt actiu associat a Dora arribarà a la península i produirà un augment de la nuvolositat, donant lloc a precipitacions a Galícia, la província de Lleó, Cantàbria, La Rioja, Navarra i algunes zones dels Pirineus. El més significatiu d’avui, dijous, està sent el descens de les temperatures i de la cota de neu, que passarà dels 1800 als 1100 metres amb l’avanç del dia. Aquest matí s’han registrat gelades en gran part de l’interior peninsular.

Demà les pluges s’estendran pràcticament a tot el territori, a conseqüència del desplaçament del front cap a l’est i el sud. Fins i tot a Canàries continuaran els ruixats, però allí encara ocasionats per la borrasca Clement. En els sistemes muntanyencs i en tota la meitat del nord peninsular les temperatures seguiran amb el pronunciat descens, arribant als dotze o tretze graus sota zero a Sierra Nevada i Vaquèira.

La neu caurà en totes les serres i en altres zones menys habituals. Al final del dia apareixerà tan sols a partir dels 400 metres en el nord i dels 600 metres en el sud de la Península. En la serralada Cantàbrica es podran acumular prop de 20 centímetres del blanc meteor en qüestió de 24 hores.

Un pont de la Constitució nevat

Des del dissabte comptarem amb fortes precipitacions en les zones de Galícia i Cantàbria, que s’estendran a molts altres punts del terç nord peninsular de forma una mica més feble. La neu continuarà caient en les serralades i en zones de l’altiplà nord, acompanyada de gelades nocturnes puntualment moderades. Els vents de component nord continuaran assotant les costes, les serralades i l’arxipèlag balear, encara que amb menor intensitat.

Daura remetrà el diumenge, però arribarà una segona borrasca a la península acompanyada d’abundants pluges a Galícia i Cantàbria, que s’aniran estenent per gran part de Castella i Lleó, l’alt Ebre, els Pirineus, el Sistema Central i la serralada Ibèrica.

Les gelades i la neu es mantindran en moltes zones de la meitat nord, encara que les temperatures ascendiran lleugerament i amb elles la cota de neu. A més, els forts vents del ponent continuaran bufant en tota la Península i Balears. Aquesta situació persistirà la setmana que ve, deixant un pont de la Constitució molt desapacible.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací