El Teatre Principal de Castelló acull l’obra ‘Los hijos’, de la britànica Lucy Kirkwood

432

Actualitat Diària

L’Institut Valencià de Cultura presenta l’obra ‘Los hijos’, de la dramaturga i guionista britànica Lucy Kirkwood. La representació tindrà lloc el dissabte 5 de desembre a les 20.00 hores al Teatre Principal de Castelló. El text el porta a l’escenari del Principal la companyia Producciones Teatrales Contemporáneas i està adaptat i dirigit pel director David Serrano.

‘Los hijos’ conta una història que té lloc en un futur pròxim, en què els protagonistes pateixen les conseqüències d’una catàstrofe en una central nuclear anys arrere. Dos científics nuclears retirats, Hazel i Robin, viuen en una xicoteta cabanya des del desastre ocorregut en la central nuclear local en la qual treballaven. A pesar que l’electricitat està racionada i que tenen un comptador Geiger per a mesurar qualsevol signe de radiació, intenten mantindre una aparença de normalitat.

Ara Robin cultiva, mentre que Hazel practica ioga i es mantenen en contacte amb Lauren, la seua filla major. Però quan de sobte es presenta Rose, una col·lega física nuclear que no han vist en 38 anys, la seua vida aparentment ordenada es veu interrompuda, i es veuen obligats a reflexionar sobre l’impacte de les seues vides en les generacions futures.

El coordinador de l’Institut Valencià de Cultura a Castelló, Alfonso Ribes, afirma que “‘Los hijos’ és una obra necessària a l’hora d’entendre el nostre present i el nostre futur, una peça que es pot aplicar a les circumstàncies que estem vivint i que moltes vegades volem obviar. Ens parla de la fragilitat de la condició humana, per aixó la intemporalitat de la proposta”.

‘Los hijos’ està protagonitzada per Elena Irureta, Susi Sánchez i Joaquín Climent, tres intèrprets de luxe que tenen una dilatada carrera damunt dels escenaris, i també en grans produccions del cinema i la televisió en l’àmbit estatal.

També el director de l’obra, David Serrano, pot presumir de tindre un extens currículum com a dramaturg i director de teatre, així com a guionista i director de cinema. Els últims anys ha dirigit obres tan importants com ‘Billy Elliot. Musical’ d’Elton John i Lee Hall o ‘Los universos paralelos’ de David Lindsay-Abaire.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací