La 42a edició del Festival Ensems, prevista inicialment entre el 17 d’abril i el 17 de maig, s’ajorna al mes de setembre

691

Actualitat Diària

L’Institut Valencià de Cultura (IVC), a través de la seua Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana, ha decidit ajornar al mes de setembre la celebració de la 42a edició del Festival Ensems, prevista per a ser duta a terme inicialment entre els dies 17 d’abril i 17 de maig en diferents espais de la ciutat de València i, per primera vegada, amb propostes a Castelló i Alacant.

La causa de l’ajornament és la ja coneguda crisi sanitària generada per la pandèmia de la COVID-19 i la conseqüent declaració de l’estat d’alarma decretat pel Govern central.

La Direcció Adjunta i l’equip del festival treballen colze a colze amb les institucions que hi participen per a tractar de traslladar la mateixa programació ja acordada amb els grups al mes de setembre amb l’objectiu de minimitzar al màxim l’impacte sobre els i les intèrprets, creadores i creadors i espais d’exhibició.

El festival mantindrà la seua temàtica ‘Hibridacions’, sota la qual tractarà d’apropar la tradició a la creació actual, d’ajuntar formacions clàssiques amb altres de menys tradicionals i mesclar experiència i experimentació per a donar lloc a noves sonoritats.

Una de les claus d’aquesta edició del Festival Ensems és la territorialització, que s’havia aconseguit per la iniciativa de diferents institucions i que permetia que enguany el festival sonara també a Alacant i Castelló. Per primera vegada anaven a participar-hi les tres bandes simfòniques de les províncies valencianes, i l’Orquestra de València i l’Orquestra ADDA Simfònica, amb diferents estrenes i obres molt interessants per a aquestes formacions. Des de la Direcció Adjunta es tractarà de mantindre aquesta proposta transversal i oberta.

La col·laboració interinstitucional serà decisiva per a reprogramar un festival que originalment s’anava a celebrar al Teatre Principal de València, al Teatre Rialto, a la sala García Navarro del Palau de la Música de València, al Palau de les Arts, a la sala Matilde Salvador de La Nau Centre Cultural de la Universitat de València, a l’IVAM, a l’Auditori del Conservatori Superior de Música de València, a l’ADDA de la Diputació d’Alacant i a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací