Els ajuntaments de Castelló rebran 1,34 milions per a contractar treballadors del camp

799

Els fons contribueixen al manteniment de l’activitat agrària, bàsica per a mantindre el proveïment, especialment, durant la crisi sanitària del Covid-19

Actualitat Diària

El Ministeri de Treball i Economia Social, a través del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), destinarà fons del Programa de Foment de l’Ocupació Agrària, dotat amb un total de 236.053.930 milions d’euros a programes de contractació municipal per a uns 200.000 treballadors del camp, una vegada acaben les seues campanyes agrícoles. Els municipis determinaran en quines activitats donaran ocupació a les persones que contracten

L’acord de repartiment d’aquests fons anuals en set comunitats autònomes va ser aconseguit en una taula de diàleg en la qual van participar, a més dels responsables del SEPE, els representants de les organitzacions agràries COAG i ASAJA i dels sindicats UGT i CC.OO.

Els fons són vitals per a la recuperació dels municipis una vegada s’haja superat la crisi sanitària del Covid-19. També són una mesura vertebradora perquè contribueixen fixar la població en zones econòmicament més desfavorides.

El Programa de Foment de l’Ocupació Agrària també contribueix a mantindre la renda de les treballadores i dels treballadors del camp i al fet que puguen cotitzar per a obtindre prestacions en el futur.

Des del Ministeri de Treball i Economia Social es vol posar en valor el sector agrícola, que s’ha mostrat solidari, responsable i estratègic per a la societat en un moment excepcionalment delicat com és la crisi sanitària del Covid-19.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací