Edils de PSPV i Podem conformen la Junta de Coordinació de Vila-real del nou mandat com a fòrum de debat i cooperació

S'han constituït les comissions informatives que canalitzaran el debat i fiscalització de l'oposició com la de peticions a altres administracions

820

L’alcalde ha aprofitat per a exposar als regidors i regidors, principalment a aquells que s’acaben d’incorporar a les seues responsabilitats i la situació econòmica del consistori.  S’han constituït les diferents comissions informatives que canalitzaran el debat i fiscalització per part de l’oposició durant els pròxims quatre anys, entre elles, la de peticions a altres administracions, que presidirà Serralvo

Actualitat Diària

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha constituït aquesta setmana la nova Junta de Coordinació del govern, formada pels membres de PSPV-PSOE i Podem Vila-real que formen part de l’Executiu local i personal de confiança de tots dos grups municipals i Alcaldia. Amb una periodicitat quinzenal, la Junta de Coordinació servirà de fòrum de debat i cooperació entre els regidors i els grups que formen part del pacte de govern, amb l’objectiu de millorar l’acció de govern i facilitar-ne la coordinació.

“La Junta de Coordinació s’ha demostrat en els anteriors mandats un instrument eficaç per a afavorir la comunicació entre tots els regidors i els diferents grups que formen part del govern municipal; una espai de treball en el qual compartir les situacions que es generen en el dia a dia de la gestió local i buscar consensos per a aplicar polítiques que milloren la vida de les persones i generen oportunitats”, argumenta Benlloch. En aquesta primera Junta de Coordinació, l’alcalde ha aprofitat per a exposar als regidors i regidors, principalment a aquells que s’acaben d’incorporar a les seues responsabilitats i la situació econòmica que travessa el consistori. “L’herència que van deixar els 16 anys de govern del Partit Popular, principalment l’última època, encara pesa i molt en les arques municipals. El préstec de 20 milions subscrit pel PP, els empastres i sentències del mal anomenat urbanisme a cost zero, als quals encara hui dia hem de fer front, amb intel·ligència, per a evitar la fallida del consistori o un endeutament excessiu que derivaria en la intervenció del consistori, continuen llastrant els comptes municipals. És important que tots els regidors coneguen bé quina és la situació del consistori, amb què ens podem trobar a curt i mitjà termini, i què estem fent per a garantir que aquesta herència enverinada no llastre el present ni el futur de la ciutat”, detalla. D’aquesta manera, en la reunió constitutiva de la Junta de Coordinació, Benlloch ha recordat als membres i grups de govern algunes de les últimes resolucions que han arribat al consistori com a conseqüència de la gestió urbanística del Partit Popular, com l’obligació de pagament immediat de 856.727 euros inclosos en l’expedient d’expropiació d’uns terrenys de 5.500 metres quadrats annexos al Centre de Tecnificació Esportiva.

“La situació és, com sempre, difícil, però continuarem treballant, amb responsabilitat i prudència, per a donar resposta de la millor manera possible i garantir que la ciutat de Vila-real no deixe d’avançar”, agrega. “La Junta de Coordinació és l’espai que ens permet posar sobre la taula aquestes problemàtiques, els reptes de futur i les línies estratègiques d’actuació del govern municipal, des del debat, la pluralitat d’opinions i la cooperació”, conclou.

comissió peticions

A més de la Junta de Coordinació, aquest mateix matí s’han constituït també les diferents comissions informatives que canalitzaran el debat i fiscalització del govern per part de l’oposició durant els pròxims quatre anys. Entre elles, destaca la comissió de peticions a altres administracions. Aquesta comissió, que a partir de la pròxima convocatòria quedarà presidida pel portaveu de l’equip de govern, Javier Serralvo, es constitueix de manera pionera per a canalitzar les reivindicacions de Vila-real a altres administracions, amb l’objectiu d’aconseguir els màxims consensos “en tot allò que siga bo per a Vila-real i que no depenga de les competències municipals”, incideix Benlloch. L’estructura institucional es completa amb les comissions d’Administració Local, Oportunitats, Social i Qualitat de Vida, Serveis Públics i la comissió especial de convivència amb les penyes.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací