Els bous tornen a les festes del Roser d’Almassora aquest dilluns

604

La jornada inclou la primera entrada de vaques i els concursos de canaricultura i Ecopeña

Actualitat Diária

Almassora se submergeix de nou hui en l’activitat taurina de les festes del Roser després de la jornada dominical, que va cedir el protagonisme a la patrona. Les exhibicions de Diario i Escorpión centraran l’activitat en el barri antic a partir de les sis de la vesprada. A més, la localitat viu hui la primera entrada i prova de vaques a càrrec de la ramaderia d’Alberto Garrido, d’Oropesa.

D’aquesta manera, els afeccionats als bous al carrer reprenen el cartell taurí amb l’eixida del primer bou de la vesprada des de la plaça Major. El castanyer de les Rambles, finançat per les penyes El Barrilet, Penjats, El Racó, Els que faltàvem 1979 i T’Espenten, obrirà tard després del passeig de la reina, Nuria Alcalde Vedrí, i les dames Mar Rouco Cantavella i Núria Dealbert Lafuente en carros de cavalls des de la Junta Local de Festes fins al barri antic.

En l’equador de la vesprada, la xaranga acompanyarà a les representants de les festes des de l’edifici de Ca la Vila fins al cadafal municipal de la plaça de la Picaora per a gaudir de la segona eixida. L’associació cultural taurina que pren el nom de la plaça finança el cerril de Santiago Domecq que tancarà la vesprada taurina. A la nit, els exemplars s’embolaran en l’ordre invers a les exhibicions vespertines.

En l’apartat taurí, Almassora també viu hui la primera de les entrades i proves de vaques de rotlle de la setmana festiva. En aquesta ocasió obriran el concurs els caps de bestiar d’Alberto Garrido, d’Oropesa, que partiran del carrer Sant Marc per a recórrer Santa Quitèria i el Raval de la Trinitat fins a endinsar-se a la Vila per a la seua posterior exhibició.

La resta d’activitat de la jornada inclou dos certàmens habituals en el programa de festes: el concurs Ecopenya i el de canaricultura. El primer d’ells se celebra de 12 a 16 hores en la plaça Santa Teresa de la Vila, on l’empresa FCC ha instal·lat una bàscula perquè les penyes entreguen, dins de les seues corresponents bosses de reciclatge, envasos de vidre, plàstic i cartó per a participar en el sorteig d’una cistella de productes gastronòmics valorada en 100 euros. El certamen repetirà idèntic horari i ubicació el dijous per a facilitar el reciclatge a les penyes.

Ja a la vesprada està prevista la inauguració de l’exposició del XIX Concurs de canaricultura, a càrrec de l’associació Santa Quitèria. L’edifici de la Fundació Caixa Castelló acull l’exhibició dels ocells durant tota la setmana. La reina i les seues dames visitaran la mostra en finalitzar els actes taurins de la vesprada.

Per part seua, els més xicotets tenen una cita amb les activitats infantils en la plaça Botànic Calduch, mentre que la Residència Municipal de la Tercera Edat rep a l’artista Juanra Castillo per a amenitzar la jornada del dilluns “després d’un cap de setmana replet de gent als carrers i bon ambient sense incidents ressenyables”, segons la regidora de Festes, Isladis Falcó.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací