Ja es coneixen els guardonats en els premis Cevisamalab que tancaran la fira del taulell

756

Actualitat Diària

Els projectes més creatius i innovadors han sigut premiats en una nova edició del Concurs de Disseny Ceràmic i de Bany de CevisamaLab, el laboratori d’idees de Cevisama. Les propostes han sigut avaluades per un jurat multidisciplinari format per Malek Mureu, del Col·legi Territorial d’Arquitectes de València; Mateo Climent i Sigfrido Serra, del Col·legi de Dissenyadors d’Interior de la Comunitat Valenciana; Pablo Chuliá, director de màrqueting de l’empresa Colorker, i el periodista Paco Ballester. L’anàlisi de projectes s’ha realitzat en Fira València, on, sota la coordinació de María Fontes, el jurat ha triat als guanyadors entre un notable nombre de propostes d’excepcional qualitat.

En Disseny Ceràmic, en la Categoria A, corresponent a ‘Productes ceràmics conformats mitjançant premsatge semisec’, el jurat va decidir entregar el primer premi, dotat amb 2.000 €, a Marc Farrés Lozano, de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), pel seu projecte “Hèlix“, que proposa crear un sistema de peces ceràmiques per a tamisar la llum a l’interior d’edificis envidrats. Segons el jurat, es tracta d’una aplicació “racional i funcional d’elements ceràmics, un sistema flexible que permet la modificació o canvi de peces en el transcurs del temps, creant diversos patrons estètics, a més de tamisar de formes diferenciades l’entrada de llum solar”.

El segon premi, dotat amb 1.000 euros, va recaure en Eva Salás Noguera, de la Escola d´Art Superior de Disseny de Castelló (EASD), pel seu projecte “A vista d’ocell“. La proposta vol posar en valor les teulades tradicionals de teula corba ceràmica, actualitzant la seua decoració amb les tecnologies d’impressió digital inkjet. Per al jurat, “dota de creativitat i comporaneidad a un element tradicional i dota de valor a una peça a través d’un recurs senzill, com és la pintura, que permet un ventall molt ampli de possibilitats visuals”.

En la Categoria B, pertanyent a ‘Productes ceràmics conformats mitjançant altres mètodes’, s’ha acordat atorgar el primer premi -dotat amb 2000 euros- a Guillermo Marfà Permanyer, de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), pel seu treball “Greenbrick“, una peça que és tant una gelosia, un acabat de façana, un mur de càrrega o una jardinera, segons el seu propi autor. El jurat ha valorat “la versatilitat d’una peça senzilla i al mateix temps funcional en un projecte que aposta per la sostenibilitat; cal destacar a més el sistema d’irrigació inclòs i les possibilitats estètiques”.

El segon premi -dotat amb 1000 euros- l’ha guanyat Lucciana Viteri, de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) amb la seua peça “Estalactita“. La idea, segons l’autoria, part de la concepció de la façana d’un edifici com un solo objectiu. I, per al jurat, el més destacable és que reflecteix “com la reinvenció d’una peça extrusionada tradicional crea un joc estètic adaptable a tota mena de façanes com a regulador d’assolellament a voluntat del projectista”.

Per part seua, en Disseny de Bany, el primer premi, dotat amb 2.000 euros, l’han guanyat Juan Gabriel Ortega, Sonia López, Rocío Torres, Raffaele David i María Carmen Perles, de la Escola d´Art Superior de Disseny d’Alacant (EASD) per “Water Drop“. El projecte proposa aprofitar l’aigua de pluja gràcies a la incorporació d’un sistema de reciclatge. “Suposa la reinvenció del bany públic portàtil amb una estètica diferenciada i una aposta per la sostenibilitat a través de l’ús de noves tecnologies com les dirigides a l’aprofitament de l’aigua o la pròpia il·luminació externa del projecte”, subratllen els integrants del jurat.

El segon premi, dotat amb 1000 euros, ha sigut per al projecte “AirOs“, de Juan Manuel Pinero, Erika Mecková i Julia Navarro, de la Universitat Politècnica de València. AirOs és una mámpara de bany a la qual li la despullat de la seua forma habitual i canvia el mètode pel qual conté habitualment l’aigua de la dutxa. El jurat valora “l’ús de la cortina d’aire aplicada al bany que resulta en la modificació de l’estètica tradicional”.

Totes les propostes presentades estaran exposades en Cevisama, en concret en el pavelló 6-“Design Hall”, durant la celebració del certamen, del 3 al 7 de febrer en Fira València. El lliurament oficial de premis tindrà lloc el divendres 7 a les 13 hores en el distribuïdor central del recinte, on se situa la mostra ceràmica Trans-fites.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací