Ivace i Fepeval fomenten la gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat

664

Actualitat Diària

El Consell ha autoritzat la subscripció d’un conveni de col·laboració entre el Ivace, dependent de la Conselleria d’Economia, Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, i la Federació de Polígons Industrials de la Comunitat Valenciana, (Fepeval) per a fomentar la gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat.

Mitjançant aquest conveni, dotat amb 70.000 euros, el Ivace donarà suport a l’activitat de Fepeval en la promoció de les àrees industrials, així com les accions dirigides a facilitar i impulsar la implantació i desenvolupament de les Entitats de Gestió i Modernització (EGM) de les àrees empresarials.

Aquestes accions contribueixen a la consecució dels objectius del Pla Estratègic de Subvencions 2019-2021, que persegueix impulsar una cultura de qualitat en la gestió de les àrees industrials de la Comunitat i al desenvolupament de la Llei de Gestió, Modernització i Promoció de les Àrees Industrials.

Llei de Gestió, Modernització i Promoció

La Llei de Gestió, Modernització i Promoció de les Àrees Industrials de la Comunitat Valenciana, aprovada pels Cors al maig de 2018, respon a una demanda històrica del sector i ha amb una aportació extraordinària de Fepeval.

El seu objectiu és impulsar que les àrees industrials de la Comunitat disposen de les infraestructures, les dotacions i els serveis necessaris per al desenvolupament eficient i econòmic, social i mediambientalment sostenible i de les activitats econòmiques, que millore la gestió i la qualitat del sòl industrial i la competitivitat de les empreses. Així mateix, persegueix fomentar la implicació municipal i la col·laboració públic-privada.

El seu funcionament es basa en la cooperació entre les empreses i les administracions, especialment els ajuntaments.

Aquesta normativa és pionera i facilita mecanismes per a sumar i desenvolupar actuacions conjuntes, com les Entitats de Gestió i Modernització, que poden donar un gran impuls a la gestió de les àrees industrials.

La Llei contempla aspectes importants com la creació de les Entitats de Gestió i Modernització, la classificació de les àrees industrials per categories segons els seus serveis i dotacions, la creació del Municipi Industrial Estratègic i la regulació d’Enclavaments Tecnològics.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací