Ivace Energia destinarà 4,91 milions d’euros per a punts de recàrrega de vehicles elèctrics

482

Actualitat Diària

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, (Ivace), destinarà 4,91 milions d’euros per a facilitar la implantació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, mesures de mobilitat sostenible al treball i sistemes de préstec de bicicletes.

Aquesta línia d’ajudes s’emmarca dins de programa Moves II que, en la Comunitat Valenciana, gestiona Ivace Energia. El termini per a presentar les sol·licituds s’iniciarà demà, 7 d’octubre i romandrà obert fins al 7 d’octubre de 2021.

En el cas de la implantació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, el pressupost ascendeix a 3,7 milions d’euros i podran beneficiar-se particulars, empreses, autònoms, comunitats de propietaris i entitats de la Comunitat Valenciana.

Pel que fa a la quantia de l’ajuda, serà el 30% del cost subvencionable per a empreses privades i del 40% per a particulars, autònoms, comunitats de propietaris i entitats locals i sector públic, amb una ajuda màxima per beneficiari de 100.000 euros.

Així, seran actuacions subvencionables els sistemes de recàrrega de bateries per a vehicles elèctrics, tant en la modalitat d’adquisició directa com d’operacions de finançament per rènting, així com la preinstal·lació elèctrica per a recàrrega de vehicle elèctric en comunitats de propietaris. La infraestructura de recàrrega de vehicles elèctrics podrà ser tant pública com privada i l’ús podrà ser privat o públic.

Per a l’actuació d’implantació de mesures de mobilitat sostenible al treball, l’ajuda estarà dirigida a la implantació d’actuacions de mobilitat sostenible als centres de treball o centres d’activitat que tinguen com a objectiu actuar sobre la mobilitat dels treballadors, clients o qualsevol altre tipus d’usuari en el seu accés a un centre d’activitat d’una entitat concreta.

Així mateix, Ivace destinarà un milió d’euros per a la implantació de mesures de mobilitat sostenible al treball, l’ajuda serà del 40% del cost subvencionable per als destinataris últims d’ajuda, excepte per a aquells destinataris sense activitat comercial ni mercantil i en aquest cas l’ajuda serà del 50%. S’estableix un límit d’ajuda de 200.000 euros per destinatari últim.

Al costat d’aquestes ajudes, la convocatòria també preveu un total de 144.000 euros per a subvencions del 30% del cost per a la implantació de sistemes de bicicletes elèctriques públics o ben restringits a l’àmbit d’empreses o polígons industrials.

En tot cas els sistemes de lloguer de bicicletes elèctriques públics hauran d’estar situats en la via pública, ser accessibles a qualsevol ciutadà, i disposar de les llicències oportunes per part de l’autoritat competent.

Ajudes vehicles elèctrics

Cal recordar que, al costat d’aquestes ajudes, els particulars, entitats i empreses també poden acollir-se a les ajudes per a l’adquisició de vehicles elèctrics que gestiona el Ivace. Les ajudes varien en funció de la mena de vehicle adquirit i del sol·licitant. Quant a la tipologia de vehicles, són subvencionables els turismes, autobusos, camions, furgonetes, motocicletes i quadricicles.

Per als turismes adquirits per particulars, autònoms i entitats les ajudes ascendeixen a 5.500 euros per a vehicles elèctrics purs i 2.600 euros per a híbrids endollables. En el cas de les pimes aquestes ajudes són de 4.000 i 2.300 euros, respectivament.

Les ajudes per a l’adquisició de motocicletes elèctriques pures és de 750 euros tant per a pimes, particulars i entitats, i de 700 euros per a les grans empreses. Per a furgonetes i camions les ajudes van des dels 4.000 als 15.000 euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací