Investiguen el director del Desert de les Palmes per la defunció d’un dels rucs

485

Actualitat Diària

El Seprona (Servei de Protecció de la Naturalesa) de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló, en el seu àmbit competencial de control de la flora, fauna i animals, va procedir el 07 d’abril del 2022 a investigar al Director del Parc Natural del Desert de les Palmes per un suposat delicte relatiu a la protecció de la flora, la fauna i animals domèstics.

Dels revoltis realitzades i de l’estudi de la documentació aportada per l’administració és desprèn que l’llaura investigat és l’impulsor del projecte consistent en la introducció de 50 animals de l’espècie equina (burros), per a pasturatge en règim extensiu, al Parc Natural del Desert de les Palmes, en el terme de Cabanes (Castelló) del 04 d’agost del 2021 al 09 d’octubre del mateix any.

En el projecte van participar animals sense el degut seguiment veterinari o en un estat precari de salut el que suposa, a més d’un risc sanitari per al conjunt d’animals implicats, un abandó en condicions en els quals perillava el seu benestar i fins i tot la seva vida, provocant la defunció d’entre 8 i 10 agafes i posant en perill a la resta.

No és va realitzar un estudi de capacitat de càrrega del mitjà a fi de conèixer si la capacitat nutricional dels espècies vegetals era capaç de sustentar la quantitat d’animals introduïts.

Els diligències instruïdes han estat lliurades en la Fiscalia de Castelló i Jutjat de Castelló.

L’actuació ha estat realitzada pel *Seprona de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló en coordinació amb la Fiscalia Provincial de Castelló (Secció de Medi Ambient i Urbanisme).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací