Martí es posiciona al costat de Colomer i assegura que no és el moment per a la Taxa Turística

423

Actualitat Diària

Així s’ha manifestat el president de la Diputació, José Martí durant una entrevista en À Punt Notícies. El president ha estat tractant diversos temes d’actualitat provincial en l’espai radiofònic de la cadena autonòmica.

Uns temes que han passat pels preparatius i actes amb motiu de la celebració del 200 centenari de la Institució Provincial que comptaran amb un esdeveniment gastronòmic, una cerimònia on es repartiran altes distincions entre les quals destaquen la que es lliurarà al C.D Castelló coincidint amb el seu centenari, la presentació d’un llibre, la creació d’unes jornades pedagògiques en l’UJI i altres activitats que s’aniran revelant conforme s’acosti la data.

Martí també ha abordat temes relatius amb la despoblació i el ‘*Repte *Demogràfic’ ja que com ha afirmat són molts els municipis de la província que es troben en aquesta situació i la Diputació és l’ens oficial més pròxim a ells. Martí a més es desbanca de la tradicional línia socialista d’eliminar les diputacions. Per al President de la Diputació són necessàries i tenen un paper vertebrador del territori sobretot per a les localitats més petites i no cal veure-les com una amenaça o un rival per als governs autonòmics, més aviat al contrari, sumen.

Com a alcalde de Suera, un municipi d’al voltant de 500 habitants, coneix bé els problemes i necessitats d’aquesta mena de localitats pel que s’estan destinant recursos perquè els ajuntaments d’aquesta mena de municipis els distribueixin com a millor considerin atenent les seves pròpies necessitats.

En aquesta línia Martí ha exposat que alguns dels objectius de la Diputació per a la lluita contra la despoblació passen per la millora de les carreteres i l’arribada d’Internet d’alta velocitat a tots els racons de la província ja que com afirma la ruralitat està canviant cap a un model que va més allà de la tradició i l’agricultura i per això, per a atreure nous veïns és necessària la millora, en tot el possible, dels serveis que puguin oferir aquestes localitats.

Martí *tambien ha parlat de la visió que té la Diputació sobre el repte que suposa la transició cap a les energies netes, molt necessàries davant la gran dependència que té l’ésser humà pels combustibles fòssils i que, segons ell, passen per un model equilibrat que tingui en compte tots els factors que engloben tant a les poblacions com el mitjà en el qual s’instal·lin els receptors i sobretot, fer-lo des d’un punt de vista racional.

Finalment i a les preguntes del públic present en el programa Martí s’ha referit a la Taxa Turística. El president de la Diputació ha taulell l’oposició de la Institució provincial a aquesta iniciativa. Ha afirmat que cal veure-la com un recurs “que és aquí, però ara no toca”. Martí ha recolzat la posició del Secretari Autonòmic de Turisme, *Franscesc Colomer i ha assegurat que entén perfectament la seva postura.

“Dins del turisme hi ha molts turismes” assegurava i afegia que és necessari escoltar els alcaldes dels municipis turístics com poden ser els primers edils de Benicàssim, Peníscola o Oropesa per exemple. Uns alcaldes que ja han mostrat el seu desacord amb la implantació d’aquesta taxa. Martí entén que la implantació d’aquesta iniciativa pot tenir utilitat en grans ciutats però de moment no és viable en poblacions de menor densitat poblacional.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací