Cajamar tanca l’any financer amb un capital social superior als 3.000 milions

474

Actualitat Diària

El capital social aportat pels socis de Cajamar va sobrepassar en 2021, per primera vegada, els 3.000 milions d’euros. En concret, a 31 de desembre, les aportacions al capital social, realitzades pel gairebé milió i mig de socis amb els quals compta la primera cooperativa de crèdit espanyola, superaven els 3.060 milions d’euros.

En la seva intervenció davant els socis, el president de l’entitat, Eduardo *Baamonde, ha reafirmat el paper diferencial de *Cajamar en el sistema financer espanyol com a entitat cooperativa especialitzada en el sector agroalimentari i compromesa amb el desenvolupament del territori on està implantada.

“Per a nosaltres la rendibilitat és un mitjà i no un fi. És un mitjà per a poder garantir la solvència i, per tant, la sostenibilitat en el temps de l’entitat. Però igual que quan va ser creada la rendibilitat no va ser l’objectiu encomanat, sinó proporcionar servei a col·lectius socials i professionals que en aquell moment estaven en exclusió financera, avui, 60 anys més tard, ens ratifiquem en el nostre acompliment diferent”, ha explicat Eduardo Baamonde. “Creguin-me que cada any és un repte i cada dia apareixen més imprevistos que converteixen aquest camí en una carrera d’obstacles. Però cada any som més forts que l’anterior i el més important, contribuïm al fet que vostès, malgrat les dificultats, també ho siguin”, ha conclòs.

Al tancament de l’exercici, *Cajamar comptava amb 815 oficines i 157 agències per a oferir serveis financers presencials als seus tres milions i mig de clients. Un terç d’aquesta xarxa comercial es troba en localitats de menys de 5.000 habitants, i cal ressenyar, així mateix, l’activitat social realitzada per les seves 6 oficines mòbils itinerants, que es desplacen a 42 poblacions rurals d’entre 170 i 1.500 habitants evitant així la seva exclusió financera, i en particular atenent en les seves necessitats a les persones de major edat en el medi rural.

Aquestes dades, recollits en l’informe de gestió presentat pel director general de *Cajamar, Manuel Villegas, s’han donat a conèixer aquest matí en el transcurs de l’Assemblea General Ordinària de Delegats en la qual s’han aprovat l’informe de gestió i els comptes individuals i consolidats de l’exercici 2021, en les quals el Grup *Cajamar va obtenir un resultat net de 62,6 milions d’euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací