La inversió en l’Alcora en Benestar Social, Igualtat i Polítiques Inclusives s’ha incrementat en un 76%

902

Chiva destaca que s’han agilitzat els tràmits i millorat l’atenció a les persones dependents, s’ha avançat en igualtat i s’han incrementat els serveis prestats, entre altres accions

Actualitat Diària

El regidor de Benestar Social i Igualtat, Agustín Chiva, ha fet un balanç dels “notables” avanços que s’han produït en aquestes àrees en la present legislatura. “En aquests quatre anys, el Govern local i el valencià han posat a les persones al centre de l’acció política”, ha destacat.

El pressupost que la Generalitat Valenciana ha destinat a la comarca de l’Alcalatén s’ha incrementat en un 76% en els últims anys (2015-2018), passant de 355.000 a 627.000 €. L’augment més significatiu s’ha produït en el Pla Concertat de Serveis Socials -que inclou la dependència- que s’ha incrementat en un 132%, de 150.000 € a 350.000 €.

Entre altres accions: s’han agilitzat els tràmits i millorat l’atenció a les persones dependents; s’ha aprovat el Primer Pla d’Igualtat de l’Ajuntament, entre altres avanços en matèria d’igualtat i contra la violència de gènere; s’han incrementat els professionals i serveis prestats; ha entrat en vigor la Renda Valenciana d’Inclusió, etc.”.

Agilització tràmits/ millora atenció persones dependents

Pel que fa a les persones en situació de dependència, el responsable de Benestar Social ha destacat que “s’ha agilitzat el procediment, en gravar-se les sol·licituds i la documentació directament des dels serveis socials municipals”. Així mateix, “conscients de les necessitats i dels retards en enregistrament que existien, es va sol·licitar a la Conselleria la devolució dels expedients que estaven pendents de gravar, la qual cosa s’ha fet per part dels tècnics de serveis socials de base, i es troben en aquest moment al dia en els enregistraments de documentació, la qual cosa agilitza el procediment”.

També es realitzen les valoracions per part del servei municipal, la qual cosa ha requerit una formació específica dels professionals i una dedicació especial. “En aquest moment s’han valorat totes les sol·licituds endarrerides, i s’estan realitzant les valoracions dins del termini establit, amb el que es millora l’atenció de les persones dependents”.

Avanços en igualtat 

Des de l’Agència d’Igualtat i els serveis socials de base es realitzen activitats amb els centres educatius “per tal de promoure la igualtat efectiva entre dones i homes i realitzar prevenció en temes de bon ús de les noves tecnologies en les primeres relacions”.

A més, “es realitza acompanyament a dones víctimes de violència de gènere i s’està en fase de creació d’un grup de suport mutu i autoajuda d’aquestes dones víctimes de la violència masclista”, ha manifestat Chiva.

D’altra banda, s’han iniciat tallers en els centres educatius de la localitat sobre pautes educatives en l’ús de les noves tecnologies amb un enfocament social i des de la perspectiva de gènere.

Així mateix, el regidor ha destacat l’elaboració del primer Pla d’Igualtat intern del personal de l’Ajuntament “amb la finalitat de fer més efectiu el principi d’igualtat dins del Consistori”.

I, entre altres actuacions, es manté contacte amb les associacions de dones de la localitat amb la finalitat d’orientar-les en les seues activitats, s’ha iniciat el servei de supervisió i validació dels plans d’igualtat de les empreses privades que volen accedir al visat que atorga la Generalitat i s’ha creat el Punt Violeta per a dates de festes concretes, amb la finalitat de tindre espais lliures d’agressions sexistes i/o masclistes.

Increment de professionals i serveis prestats 

“Durant la present legislatura, i en establir-se un nou Model Social Organitzatiu per part de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, els serveis socials municipals han crescut tant en professionals, com de funcions”, ha explicat Chiva.

Així, l’equip de serveis socials de base, d’atenció primària, ha passat d’estar integrat per tres treballadores socials i un educador, a estar format actualment per 6 treballadores socials, una d’elles a mitja jornada, un educador, i s’ha incorporat una figura professional nova, la de psicòloga de serveis socials de base. També s’ha creat l’Agència d’Igualtat, que compta amb una tècnica assignada.

L’Equip Específic d’Intervenció amb Família i Adolescència (EEIIA) està format per una psicòloga especialitzada en família i infància destinat a intervindre en aquells casos derivats pels serveis socials generals on existeix una situació de vulnerabilitat i/o risc de menors.

“Pròximament, es procedirà a obrir el procediment de selecció d’un assessor jurídic”, ha avançat el regidor.

A més, aquest equip professional compta amb el suport d’una auxiliar administrativa de suport.

Renda Valenciana d’Inclusió 

Tal com ha indicat Chiva, durant la present legislatura també ha entrat en vigor la Renda Valenciana d’Inclusió, que “garanteix el dret a la inclusió a aquelles unitats de convivència en situació d’exclusió social o de risc d’exclusió social i es gestiona a través dels serveis socials de base”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací