Vila-real seleccionarà a 60 joves per a participar en un pla de formació remunerada centrat en la indústria 4.0

La iniciativa es dirigeix a persones amb i sense estudis i Ochando anima a als interessats a inscriure’s en el sistema de Garantia Juvenil

1506

Aquells que encara no estiguen inscrits en el sistema de Garantia Juvenil són a temps d’inscriure’s, ja que el Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil començarà al febrer. La iniciativa es dirigeix a a persones amb i sense estudis. Les accions formatives que s’impartiran comptaran amb set certificats de professionalitat en tres branques diferents: serveis a les empreses, noves tecnologies, logística i la distribució 

ActualitatDiària

Nova oportunitat laboral per als joves de Vila-real. L’Ajuntament comença l’any amb 150 persones treballant a través de diferents plans d’ocupació, a les quals en els pròxims dies se sumaran els 60 joves d’entre 16 i 30 anys del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil (POEJ), que en breu seran seleccionats per a participar en la iniciativa de formació remunerada, i els cinc tècnics encarregats del projecte. El regidor d’Economia, Xavier Ochando, explica que el consistori començarà l’any “amb un total de 215 persones integrades a través de diferents plans com els de T’avalem, el d’aturats de llarga durada o el dirigit a majors de 45 anys”. Anima als joves que encara no estiguen inscrits en el sistema de Garantia Juvenil a fer-ho, ja que encara són a temps i a mitjan setmana vinent es realitzarà la selecció dels participants, que començaran el projecte al febrer, amb una durada de nou mesos.

23-06-2017Xavi Ochando AvalemEl programa mixt de formació i ocupació arriba a través del Fons Social Europeu (FSE), està gestionat pel Ministeri de Treball i, tal com afirma Ochando “ajudarà als joves a aconseguir una nova oportunitat i integrar-se en el mercat laboral, especialment, a la industria 4.0 de manera que cal formar-se per a no quedar-se enrere”.

La iniciativa compta amb un pressupost de 446.572 euros i es dirigeix a tres tipus de col·lectius: joves sense cap formació (30 places en total), joves amb formació bàsica i mitjana (20) i joves amb formació superior (10). “L’objectiu és cobrir les necessitats de formació i ocupació detectades per a cada col·lectiu, de manera que es van a realitzar cinc accions formatives que donaran lloc als certificats de professionalitat, que es combinaran amb pràctiques reals en empreses”, apunta l’edil. Així mateix, “el col·lectiu amb formació superior tindrà un programa de beques en centres de treball”.

L’elecció de la formació que s’impartirà s’ha decidit després de la realització d’un estudi i diagnòstic de la situació en la ciutat, així com de les perspectives de futur i de les tendències del mercat de treball. “Una ciutat com la nostra, on el sector tauleller i les seues indústries auxiliars segueixen sent el motor de creixement necessita més personal format en àmbits com el comerç i els serveis a empreses, amb un important component dirigit cap a les noves tecnologies i la logística”, assenyala.

inici pràctiques programa t'avalem vila-realLes accions formatives que s’impartiran comptaran amb set certificats de professionalitat en tres branques diferents. Dins del grup dels serveis a les empreses, s’oferirà el d’ ‘Activitats auxiliars de comerç’ (nivell 1), el d’ ‘Activitats de venda’ (nivell 2) i també hi haurà una acció formativa de nivell 3 d’ ‘Atenció al client, consumidor o usuari’. Dins del grup de noves tecnologies, hi haurà una formació sobre ‘Operacions auxiliars de muntatge i manteniment de sistemes microinformàtics’ (nivell 1) i una altra d’ ‘Operacions de xarxes departamentals’ (nivell 2). I dins del grup de la logística i la distribució, s’oferirà el nivell 1 d’ ‘Activitats auxiliars de magatzem’ i el nivell 3 en ‘Organització del transport i la distribución’ .

“Per a inscriure’s al programa cal acudir al Servef o al Viver d’empreses, en horari de 16.00 a 21.00 hores”, manifesta Ochando, qui anima els joves a participar. Els interessats passaran un procés de selecció segons les bases que trobaran en portaltreball.vila-real.es i al tauló d’edictes de l’Ajuntament.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací