Garcia celebra l’increment de l’ús dels ecoparcs a Castelló un 30% en soles dos anys

645

L’increment és significatiu tant en el servei mòbil com en la instal·lació situada al costat de la ronda Oest

Actualitat Diària

L’ús dels ecoparcs ha crescut un 28,8% a la ciutat de Castelló en els últims dos anys. Aquest percentatge es desprén de les dades facilitades per l’àrea de Gestió de Residus del consistori, la qual informa que en el que va d’any els usuaris d’aquest servei han superat els 52.000, enfront dels més de 40.400 que van emprar el recurs en el mateix període de 2017.

La crescuda més significativa es registra en l’ecoparc fix, en el qual el nombre d’usuaris ha escalat fins als 40.500 amb un increment de quasi el 40% en dos anys. Aquesta pujada és conseqüència directa d'”una major conscienciació de la ciutadania, que cada vegada està més i millor informada sobre la necessitat de depositar cada residu en el punt en el qual puga ser processat correctament, evitant així la contaminació de l’entorn”, com ha explicat l’edil responsable de Gestió de Residus i Reciclatge de Castelló, Ignaci Garcia.

Detalladament, destaca la consolidació del servei d’ecoparc mòbil, que ha passat dels 6.850 usuaris durant els tres primers trimestres de 2014 (any de la seua implantació) a quasi duplicar la xifra amb 11.530 usuaris en el present exercici. Així i tot, el punt triat majoritàriament per la població de la ciutat per a dipositar les restes d’electrodomèstics, mobles, piles o enderrocs és l’ecoparc de la ronda Oest, en el qual s’han registrat 40.547 usos en el que portem d’any.

Aquestes dades expliquen la decisió d’Ajuntament de Castelló de crear un nou ecoparc mòbil en 2020, tal com va comunicar Garcia durant la celebració del VIII Simposi Iberoamericà d’Enginyeria de Residus. Aquest servei duplicarà els punts de recollida itinerants disponibles a Castelló i facilitarà la correcta gestió d’olis de cuina, bombetes, bateries, carregadors de mòbils i terminals retirats o roba.

Horaris i telèfons

L’horari d’atenció al públic de l’Ecoparc és de dilluns a dissabte de 9.00 a 14.00 hores i de 15.30 a 18.00 hores. Els diumenges i festius, el servei obri en horari de demà, encara que es pot consultar la disponibilitat en el 964 730 115. Per a la recollida d’estris a domicili, el telèfon és el 964 216 134. Pel que respecta al servei mòbil, està disponible en diferents zona de la ciutat de dilluns a dissabte en horari de 7.45 a 10.00 i de 10.20 a 12.30 hores. Els punts de recollida poden consultar-se en la web municipal (www.castello.es) o en propi telèfon de l’Ecoparc.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací