La furgoneta de repàs de recollida ‘Vila-real+neta’ atén una dotzena d’incidències al dia i realitza 203 serveis en febrer

Tres operaris de l’EMCORP informen als veïns sobre com mantenir la ciutat més neta i alerten a l’empresa de residus, que ha incrementat els serveis

1490

Tres operaris de l’EMCORP informen als veïns sobre com mantenir la ciutat més neta i donen avisos a l’empresa de residus, que ha incrementat els serveis. El principals llocs d’obligada visita diària els contenidors situats en l’encreuament del carrer del Cordó amb Sant Joan Bosco, així com els de Ribesalbes; Camí Fornets amb Camí Monestir de la Valldigna; carrer Riu amb el Camí Vell de Castelló-Onda; Cardenal Tarancón amb l’avinguda d’Europa; carrer de Polo de Bernabé; Josep Pasqual Goterris amb avinguda de Francesc Tàrrega; Gloria Fuertes amb Tàrrega, i el carrer de Benedito. Els serveis realitzats per l’empresa de recollida durant el mes de febrer sense avís ascendeixen a 203

ActualitatDiària 

Més d’un mes després de l’engegada del nou servei de repàs de recollida del pla d’acció Vila-real+neta, els resultats són una realitat en les seues primeres setmanes en funcionament. Des del passat 15 de febrer, els tres operaris del programa EMCORP que recorren la ciutat en la furgoneta del servei, no només s’han dedicat a informar als veïns sobre la campanya i sobre el que poden fer per a mantenir l’entorn net, sinó que, a més, han atès una mitjana d’una dotzena d’incidències al dia. L’equip realitza diverses rutes, començant per determinats punts de la ciutat susceptibles de generar deixalles o brutícia, i seguint per diferents carrers, jardins i camins, on es pren nota de possibles problemes i aspectes a millorar i s’actua quan és necessari, a més de parlar amb els veïns i informar-los de totes les opcions a la seua disposició a l’hora de desfer-se d’elements voluminosos.

22-02-2018 Vila-real+neta2Després de poc més d’un mes en funcionament, els tècnics s’han marcat com a principals llocs d’obligada visita diària els contenidors situats en l’encreuament del carrer del Cordó amb Sant Joan Bosco, així com els de Ribesalbes; Camí Fornets amb Camí Monestir de la Valldigna; carrer Riu amb el Camí Vell de Castelló-Onda; Cardenal Tarancón amb l’avinguda d’Europa; carrer de Polo de Bernabé; Josep Pasqual Goterris amb avinguda de Francesc Tàrrega; Gloria Fuertes amb Tàrrega, i el carrer de Benedito. A més, es revisen amb freqüència els contenidors soterrats de la plaça de Colom, Bayarri i Escultor Ortells.

Entre les incidències que més es repeteixen, destaquen les borses de brossa fora del contenidor. Els operaris es dediquen cada dia a tirar dins dels contenidors una mitjana de vuit borses de brossa que es troben fora del dipòsit. Així mateix, es realitzen una mitjana de cinc notificacions a Fobesa perquè arreplegue elements voluminosos que es troben en la via pública i pels quals no s’ha cridat al servei gratuït de recollida. Entre els principals objectes que encara es trauen al carrer sense donar el corresponent avís, destaquen televisors, sofàs, tot tipus de mobles, fustes, matalassos i restes de poda. A tot açò se sumen altres incidències que tenen a veure amb les caixes de cartó.

En aquest sentit, l’equip de repàs s’encarrega de trencar les caixes que queden fora dels contenidors i les introdueixen en el seu interior i es posen en contacte amb els seus propietaris –a través de les etiquetes amb el nom del destinatari-, als qui se’ls indica l’obligació de desfer-se d’aquest producte de manera correcta.

En total, els serveis realitzats per l’empresa de recollida durant el mes de febrer sense avís ascendeixen a 203. L’alcalde, José Benlloch, assegura que “en ple inici de la campanya considerem que encara cal seguir conscienciant a la població perquè faça ús del servei de recollida de voluminosos sempre que tire algun element de gran grandària”. No obstant açò, destaca com a dada positiva el fet que “els estris romanen menys temps en el carrer, ja que entre els veïns, la Policia Local, la pròpia empresa responsable del servei, l’equip de repàs i la possibilitat d’avisar a través de la App municipal, ajuda a detectar un major nombre d’incidències”.

A més, Benlloch assenyala que els responsables del servei de repàs també han realitzat “alguna que una altra observació en veure a algun veí tirant la borsa de fem en horari no permès o deixant el cartró fora del contenidor”. “A més, han fet una gran tasca repartint el tríptic informatiu que va editar l’Ajuntament en la porta de col·legis i en parcs, en el qual apareix el nou número de telèfon de Fobesa per a la recollida de voluminosos (964 536 761)”, assenyala el primer edil, que anima als veïns a fer ús de les eines al seu abast per a mantenir una ciutat més neta.

El pla d’acció Vila-real+neta compta amb una dotzena d’accions destinades als dos objectius principals del programa: netejar més i embrutar menys. A més del servei de repàs, compta amb mesures com brigades mòbils en jardins, més contenidors de reciclatge, major freqüència de recollides, un pla especial de voluminosos, l’ús de les noves tecnologies, la implementació de programes pilot innovadors, o un pla especial contra els excrements de mascotes, a més de la creació de l’Observatori local Per una Vila-real+neta o l’actualització de la normativa vigent per a l’enduriment de les sancions, així com premis i recompenses a accions cíviques.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací