Ignasi Garcia, de Compromís, assumirà la vice alcaldia de Castelló quan es certifique el cessament d’Ali Brancal

717

L’executiva de l’agrupació política ha distribuït les funcions de la seua companya per a complir l’acord del ple

L’Executiva de Compromís ha decidit per unanimitat que siga el portaveu del Grup, Ignasi Garcia, qui assumisca el càrrec de vice alcalde de Castelló, després del cessament de les funcions de la seua companya Ali Brancal. El cessament, tal com va acordar el ple de l’Ajuntament, per l’aplicació del Codi de Bon Govern, s’efectuarà amb tota probabilitat divendres que ve. Garcia, presidirà Participació Ciutadana, Reciplasa i el Consell del Port; Porcar estarà al capdavant d’Habitatge i Ruiz agafarà les regnes d’Igualtat i serà portaveu adjunta del Grup Municipal

EM/ Actualitat Diària

L’Executiva Local de Compromís a Castelló buidava per fi tots els dubtes que s’havien generat entorn de les competències que Ali Brancal, encara vice alcaldessa de Castelló, haurà d’abandonar en els pròxims dies, quan l’alcaldessa ferma el decret de cessament.

Aquest cessament en representacions i funcions va ser aprovat per majoria pel ple de desembre, en votar l’aplicació del Codi de Bon Govern, aprovat el 30 d’abril de 2015 sobre Ali Brancal, per la seua situació de ‘investigada’ pel jutjat per la ‘querella dels sobres’.

D’aquesta forma, Compromís acata, com ja va anunciar abans de Nadal, el dictamen del ple i Ali Brancal deixarà les seues competències encara que seguirà com a regidor de l’Ajuntament de la capital de la Plana.

En principi, el cessament de la vice alcaldessa podria produir-se divendres que ve, 11 de gener, en Junta de Govern. Serà també allí on es notifique el repartiment de les delegacions que hauran de contemplar-se en un decret oficial.

En el que concerneix a Compromís, una vegada celebrada la reunió, l’òrgan del partit ha comunicat els canvis “aprovats per unanimitat” a través del següent comunicat:

Nova distribució de tasques en el Govern de la ciutat

“La Comissió Executiva Local de Compromís per Castelló ha acordat aquesta vesprada la nova distribució de tasques en el Govern de la ciutat que fins ara havien sigut responsabilitat de la vice alcaldessa Ali Brancal.

Així, l’executiva del partit ha resolt que el càrrec de vice alcalde li correspondrà a Ignasi Garcia, les competències en matèria d’Igualtat seran assumides per Verònica Ruiz, les d’Habitatge per Enric Porcar i Ignasi Garcia s’encarregarà de Participació Ciutadana. A més, el càrrec de representació en el Consell del Port i la presidència de Reciplasa seran assumits per Garcia i Ruiz serà la nova portaveu adjunta del Grup Municipal de Compromís.

D’aquesta manera, Compromís per Castelló afronta el manament plenari del passat 20 de desembre pel qual s’establia el cessament de la vice alcaldessa Ali Brancal de totes les seues funcions de representació. No obstant això, l’executiva del partit ha recordat que “la votació del passat ple va deixar clars els posicionaments de tots els partits de la corporació municipal i tots hem d’assumir les nostres responsabilitats amb aqueixa decisió. El PP ha volgut judicialitzar la política amb una finalitat absolutament partidista i hi ha qui li ha fet el joc a la dreta corrupta d’aquesta ciutat. Però nosaltres assumim el resultat del ple perquè volem, per damunt de tot, donar-li continuïtat al Acord del Grau que tantes coses bones ha portat a la ciutadania de Castelló”.

Des de Compromís per Castelló també han ressaltat que “l’ús de les institucions i la falsa acusació que ha fet el PP contra Brancal és la manera que la dreta més tramposa troba per a evitar la governabilitat i que la vice alcaldessa no continue desenvolupant polítiques de progrés a la ciutat. Cal recordar que gràcies al seu treball Castelló va ser una de les primeres capitals a portar la campanya del ‘No és no’ a les nostres festes, que ha creat l’Oficina d’Habitatge del no-res i ha posat ordre al garbull que mantenia el PP en l’habitatge públic, que ha dotat a la ciutat d’uns pressupostos amb perspectiva de gènere o que ha aconseguit una participació real de la ciutadania augmentant els recursos a les associacions veïnals aconseguint la transparència en els procediments, entre altres”.

L’executiva, a més, ha mostrat de nou tot el seu suport a Brancal davant la campanya de desprestigi i difamació començada pel PP de la qual ha sigut víctima en els últims mesos i ha reiterat que continuarà treballant com a regidora d’un partit de govern per a continuar transformant Castelló amb polítiques progressistes que posen a les persones en el centre i que tracten de millorar les seues vides.

La Comissió Executiva Local també ha aprovat el calendari d’actes previ a la precampanya electoral i ha avançat que en les pròximes setmanes Compromís realitzarà un acte en el Raval Universitari.

Compromís *per Castelló encara aquests mesos previs a la contesa electoral amb optimisme i amb el convenciment que “som l’única garantia de govern progressista i de continuïtat del Acord del Grau que esperem liderar a partir de maig. És imprescindible que Castelló continue amb les polítiques iniciades en 2015 perquè la dreta corrupta no torne a governar la nostra ciutat”.

Llicenciat en Humanitats, va arribar per a substituir a Nomdedéu

Ignasi Garcia és llicenciat en Humanitats per la Universitat Jaume I de Castelló. En el terreny polític va ser secretari del Bloc a Castelló entre 2012 i 2016; membre del Consell Nacional del BLOC des de 2012; secretari de sectorial de la Comissió Executiva Local de Compromís per Castelló des de febrer de 2013, fins a juliol de 2015, mes en què va començar a treballar com a assessor en el Grup Municipal de la seua formació a Castelló. Arran del nomenament d’Enric Nomdedéu com a secretari autonòmic per a l’Ocupació, i el seu cessament com a regidor de Castelló, Garcia va prendre possessió de l’acta de regidor, a septembre de 2016.

No és la primera vegada, en aquesta etapa democràtica, que es produeixen canvis en la tinença d’alcaldia de l’Ajuntament de Castelló, encara que des de les eleccions del 79, aquesta seria la segona ocasió en la qual es produeixen fins a tres relleus en una mateixa legislatura.

Es va produir ja en la Corporació elegida després de les eleccions de 2011, quan Alberto Fabra va ser elegit alcalde de Castelló. Alfonso Bataller va formar part d’aquella Corporació com a vice alcalde fins al 27 de juliol d’aqueix mateix any, quan va assumir el càrrec d’alcalde en funcions després de la renúncia d’Alberto Fabra (21 de juliol de 2011), en ser designat president de la Generalitat Valenciana. Miguel Angel Mulet, regidor del PP, va assumir també el càrrec de vice alcalde en funcions, però a penes durant dos dies, ja que el 29 de juliol Alfonso Bataller va ser elegit alcalde i Marta Gallén va assumir el càrrec de vice alcaldessa.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací