Iberdrola i Mercadona s’uneixen per la mobilitat elèctrica a Portugal

540

Actualitat Diària

Iberdrola i Mercadona s’uneixen per a promoure la mobilitat elèctrica a Portugal, a través de 40 punts de recàrrega distribuïts en els seus 20 establiments, situats en els districtes de Aveiro (5), Braga (2), Porto (12) i Viana do Castelo (1). Els punts de recàrrega, ja disponibles, estan integrats en la xarxa de mobilitat elèctrica MOBI.E i tenen una potència de 22 kW.

Aquesta xarxa d’infraestructura de recàrrega, que passarà a ser operada per Iberdrola, s’ampliarà enguany en vuit noves botigues, que disposaran també de punts de recàrrega elèctrica, instal·lats i operats per la companyia energètica.

Per a accedir a aquest servei de mobilitat -un pas important en l’estratègia de totes dues companyies per a la transició energètica- els clients només necessiten tenir una targeta d’un proveïdor d’electricitat per a la mobilitat elèctrica (CEME). D’aquesta manera, i amb una tarifa de funcionament (OPC) competitiva, de 0,02 €/min, els consumidors poden carregar el seu vehicle elèctric mentre fan la compra.

Per a Pedro Torres, director de Smart Mobility d’Iberdrola Portugal, aquesta aliança ens permetrà respondre a les necessitats dels nostres clients. “Iberdrola creu que la manera de desenvolupar productes i serveis és conèixer-los, entendre les seves necessitats i convertir-les en solucions. Si volem canviar el mercat de l’energia, fent-lo més sostenible i net, hem d’ajudar als consumidors, ja que seran els nostres principals socis en aquesta transformació”.

Per a Marta Cortizas, directora regional d’Obres i Expansió de Mercadona Portugal, “aquesta aposta de Mercadona, en col·laboració amb Iberdrola, permet no sols reduir l’impacte mediambiental en termes de sostenibilitat, sinó també oferir als clients un servei més eficaç i còmode mentre realitzen les seves compres. Com a part del seu compromís de dir “Sí a continuar cuidant el Planeta”, l’empresa busca alternatives sostenibles que s’adaptin a les necessitats reals de la vida quotidiana. En unir-se a la xarxa MOBI.E, els supermercats de Mercadona promouen la mobilitat elèctrica animant als consumidors a adoptar estils de vida més ecològics”.

Iberdrola i Mercadona aposten per la mobilitat elèctrica, ajudant a les famílies i empreses en el procés de transició energètica. Totes dues empreses estan compromeses amb l’economia portuguesa i pretenen créixer en el mercat nacional de manera sostenible, situant al consumidor en el centre de les seves activitats.

Mobilitat elèctrica i recuperació en verd

Iberdrola continua apostant per l’electrificació del transport en la seva estratègia de transició cap a una economia descarbonizada, com a palanca clau per a la reducció de les emissions i la contaminació, així com per a la recuperació verda.

La companyia desplega un pla de mobilitat sostenible, amb una inversió de 150 milions d’euros, amb el qual intensificarà el desplegament de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en els pròxims anys.

La iniciativa preveu la instal·lació de prop de 150.000 punts de recàrrega, tant en llars, com en empreses, així com en via urbana, en ciutats i en les principals autovies. L’aposta pel desplegament d’estacions d’alta eficiència es concretarà en la instal·lació d’estacions ultres ràpides (350 kW) cada 200 quilòmetres, súper ràpides (150 kW) cada 100 quilòmetres i ràpides (50 kW), cada 50 quilòmetres.

Iberdrola és conscient de la necessitat d’impulsar la electromovilidad a Espanya a través d’una acció coordinada i eficaç amb els principals agents implicats. La companyia continua identificant oportunitats per a generar un ecosistema industrial, comercial i d’innovació que permeti consolidar el desenvolupament de la mobilitat sostenible. Per això, ha completat ja més de 40 acords de desplegament d’infraestructura amb administracions, institucions, empreses, estacions de servei, concessionaris i fabricadors de vehicles.

Iberdrola ha estat la primera empresa espanyola a subscriure la iniciativa EV100 de The Climate Group, amb l’objectiu d’accelerar la transició cap als vehicles elèctrics, comprometent-se a electrificar tota la seva flota de vehicles i facilitar la recàrrega al personal en els seus negocis a Espanya i el Regne Unit a 2030.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací