Iberdrola i Danone impulsen la creació de la planta fotovoltaica més gran d’Europa

489

Actualitat Diària

Iberdrola i Danone han sumat forces en els seus compromisos de sostenibilitat amb la signatura d’un acord de compravenda d’energia a llarg termini (PPA, Power Purchase Agreement), que impulsarà el desenvolupament de la planta fotovoltaica més gran d’Europa.

La iniciativa consolida l’estratègia renovable de Danone a llarg termini i permet que el 100% de l’energia elèctrica renovable, utilitzada ja en les seves plantes i fàbriques, provingui d’aquest projecte solar. L’acord aconseguit garantirà el subministrament d’electricitat verda a llarg termini a totes les plantes de producció de Danone i les seves deus a Espanya, situats a Astúries, Barcelona, Girona, Guadalajara, Granada, Madrid i València; així com als seus centres logístics i oficines. A aquesta aliança s’han sumat els proveïdors de Danone, Graham Embalatge i Salvesen Logística.

L’acord aconseguit entre les dues companyies estableix que Iberdrola subministrarà energia neta als 29 punts de subministrament de Danone a Espanya, durant un període de 10 anys, des d’abril de 2022. El volum d’energia subministrat aquest PPA aconseguirà els 73GWh/any. Danone completarà el seu consum amb un altre contracte anual d’energia verda amb Iberdrola fins als 104 GWh/any.

L’energia elèctrica 100% renovable subministrada procedirà del projecte Francisco Pizarro -la planta fotovoltaica més gran projectada en l’actualitat a Europa, amb 590 MW de capacitat-, que Iberdrola construeix entre els municipis extremenys de Torrecillas de la Tesa i Aldeacentenera, a Càceres. Operativa en 2022, evitarà l’emissió a l’atmosfera de més de 245.000 tones de CO₂ a l’any, reforçant la competitivitat d’aquesta tecnologia per a la protecció de l’entorn i la mitigació de l’escalfament global.

La seva construcció contribuirà a la generació d’ocupació -es preveu la involucració de més de 1.200 professionals en moments puntes de la seva execució- i a dinamitzar el teixit industrial de la comunitat. El projecte representa una inversió superior a 300 milions d’euros.

Francisco Pizarro forma part de l’ambiciosa estratègia d’inversió en projectes de generació d’energia renovable d’Iberdrola a Espanya, així com de la seva aposta pels contractes bilaterals, com a via per a promoure el subministrament d’energia a preus competitius i estables entre grans clients, compromesos amb un consum sostenible.

“A través dels PPAs, s’obren moltes oportunitats per al desenvolupament dels projectes renovables que estan transformant el present i el futur energètic al nostre país i contribuint a la recuperació econòmica. Els contractes de compra venda d’energia a llarg termini aporten estabilitat a les inversions i s’han convertit en una eina òptima per a la gestió del subministrament elèctric de grans consumidors, compromesos amb un consum net i sostenible. Aquests acords demostren la competitivitat de les renovables i la seva capacitat per a subministrar energia a preus assequibles i estables”, explica Ángeles Santamaría, CEO d’Iberdrola España.

Per a Danone, la salut de les persones i la del planeta estan íntimament relacionades i això es reflecteix en la seva visió “One Planet.One Health”. “Aspirem a avançar cap a una nova manera de fer negocis que tingui en compte no sols el compte de resultats sinó també l’impacte econòmic i social de la nostra activitat”, afirma Paolo Tafuri, director general de Danone Ibèria. “Aquesta iniciativa ens ajudarà a fer realitat els nostres ambiciosos compromisos mediambientals, unes metes que formen part de la nostra estratègia global i que afecten a tota la nostra cadena de valor”, conclou.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací